Pirmoje pusėje už uždarų durų nuoskaudas dėl to, kad R. Žemaitaitis su jais nesitaria, lieję partijos nariai ketvirtą posėdžio valandą ėmė rimti. Partijos pirmininkas jiems pasiūlė naują mintį – kurti naują partiją. Po posėdžio R. Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius patvirtino, kad bus kuriamas naujas politinis darinys, ir ieškomas naujas lyderis.

„Vyko pakankamai karštas ir audringas mūsų valdybos posėdis, ko gero ir patiems teko girdėti, buvo išsakyta nuomonių, pozicijų ir man pastabų, ką turėčiau keisti, kaip turėtume keistis, ir priėmėme bendru sprendimu kurti naują politinį darinį, ir kviesti visuomeninius veikėjus, kurie galbūt norėtų jungtis prie mūsų naujo darinio“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, bendru sutarimu sutarta ieškoti naujo lyderio iš šalies, kuris galėtų įsilieti į šitą veiklą. Jis taip pat informavo, kad Tarybos pavedimu yra užregistravęs du galimus pavadinimus „Suvereni Lietuva“ arba „Vieninga Lietuva – Suvereni Lietuva“.

Taip pat jau apsispręsta dėl būsimos partijos heraldikos.

„Tai yra baltame fone keturi trikampiai geltoname apipavidalinime, tai yra skaidrumas, tikėjimas ir bendrystė“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis kol kas teigė negalįs atsakyti, ar tuo nauju partijos lyderiu iš šalies galėtų būti iš socialdemokratų išėjęs, bet prie socialdarbiečių neprisijungęs Algirdas Butkevičius.

„Nežinau, žiūrėsime, sėsime ir šnekėsimės, nes šiandien dar yra labai anksti kažką kalbėti apie tai“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, per Valdybos posėdį buvo sudaryta derybinė grupė. Jai priklauso R. Žemaitaitis, V. Kamblevičius, Almantas Petkus ir Kęstutis Bartkevičius.

R. Žemaitaitis sakė, kad į naują politinį darinį bus kviečiami ir nepartiniai asmenys.

„Einant į savivaldos rinkimus, turėjome nemažai žmonių, kurie buvo nepriklausantys partijai, tai kviečiame juos. Buvę ir esami partijos nariai, kurie buvo nepatenkinti „Tvarka ir teisingumu“ irgi galės jungtis prie mūsų veiklos“, – sakė jis.

Politikas sakė, kad kol kas anksti sakyti, ar įkūrus naują partiją bus likviduojamas „Tvarka ir teisingumas“.

Paklaustas, ar susitaikė su V. Kamblevičiumi, R. Žemaitaitis sakė, kad dabar atėjo laikas palikti nesutarimus praeityje.

„Jis tėviškai paauklėjo sūnų, o aš, sūnus, – atvirkščiai. Reikia žiūrėti ir progresuoti į priekį“, – sakė R. Žemaitaitis.

Kamblevičius: buvo tam tikras lūžis

V. Kamblevičius irgi patvirtino, kad sprendimas kurti naują partiją yra bendras.

„Buvo trisdešimt žmonių, dauguma pripažino Remigijaus klaidą, tai turbūt ir Remigijui buvo tam tikras lūžis. Sutarėme, kad einame kartu, kuriame naują partiją“, – sakė politikas.

Jis palaiko sprendimą, kad naujos partijos lyderis turi būti iš šalies.

„Palaikome, mes ir sutarėme, kad kuriame naują partiją, ir ieškome naujo lyderio. Tai buvo bendras sutarimas“, – sakė V. Kamblevičius.

Pasak jo, jo įkurta nauja frakcija „Lietuvos gerovei“ ateityje greičiausiai taps naujosios partijos frakcija Seime.

Seime sugriuvo frakcija

Rugsėjo 10 d. Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ V. Kamblevičius. Jo teigimu, R. Žemaitaitis turėtų trauktis ne tik iš Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininko, bet ir iš Seimo vicepirmininko pareigų.

Pagal naujienų agentūros ELTA užsakymu bendrovės „Baltijos tyrimai“ rugpjūčio 26 - rugsėjo 8 dienomis atliktą apklausą, partijos populiarumas siekė 6,4 procento. Ši partija reitinguose buvo penkta. Ją lenkė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija ir Darbo partija.