DELFI žiniomis, TV „gelbėtojas“ G.Jaunius Plungėje gavo 1336 pirmumo balsų ir iš septintosios Tėvynės sąjungos kandidatų sąrašo vietos pakilo į pirmąją.

Konservatoriai Plungėje laimėjo daugiausia - 6 mandatus iš 25 ir tikisi suformuoti valdančiąją koaliciją.

G.Jaunius teigė neketinąs nerti į krūmus ir tikino žadąs atsakingai pateisinti žmonių pasitikėjimą.

“Stengsimės formuoti daugumą, aš sieksiu mero posto, nes žmonės klausė, ar aš dirbsiu, ar aš tik maivausi, kaip reklaminė etiketė. Tai tikrai elgsiuos atsakingai. Šį žmonių išreikštą pasitikėjimą ir kartu įpareigojimą supratau ir jį priėmiau“, - DELFI pirmadienį sakė G.Jaunius.

Paklaustas, ar jei būtų išrinktas meru - paliktų darbą televizijoje, G.Jaunius sakė kol kas nekomentuosiąs šios temos.

„Pagalbos misija tęsiasi toliau“,- teigė vienas TV „gelbėtojų“.

G.Jaunius pripažino, kad jo sėkmę rinkimuose lėmė keli dalykai - viena vertus, jo įvaizdis ir darbas „TV Pagalboje“, kita vertus, ir aktyvus darbas apygardoje per rinkimų kampaniją.

„Gelbėtojas“ J.Stanevičius – pirmas Skuode

Kitas „TV Pagalbos“ komandos narys „gelbėtojas“ J.Stanevičius taip pat suskaičiavus išankstinius reitingavimo balsus konservatorių sąraše Skuodo rajone iš paskutinės dešimtosios vietos pakilo į pirmąją sąrašo vietą.

J.Stanevičius, neoficialiomis žiniomis, pagal surinktus pirmumo balsus aplenkė ne tik savo partijos kandidatus, bet ir visų kitų partijų atstovus siekusius mandatų Skuodo rajone.

Skuodo rajone konservatoriai taip pat laimėjo 6 mandatus iš 25 ir taip pat jau yra pradėję derybas dėl galimos valdančiosios koalicijos.

Tačiau, anot J.Stanevičiaus, derybos kol kas labai sunkios, nes visos kitos į tarybą patekusios partijos laimėjo po 2-3 mandatus, todėl tenka lipdyti įvairialypę koaliciją.

“Kadangi žmonės išreiškė tokį pasitikėjimą, tai natūralu - turiu atstovauti“, - DELFI sakė J.Stanevičius, tačiau čia pat pridūrė pats neturįs didžiulio noro tapti meru ir mieliau siekiąs politinio pasitikėjimo savivaldybės kontrolieriaus posto.

Konservatorių kandidatų sąraše Vilniuje dalyvavo ir dar vienas pramogų verslo atstovas Algis Ramanauskas - Greitai. Išankstiniais neoficialiais duomenimis, A. Ramanauskas - Greitai taip pat pateko į Vilniaus miesto tarybą.

Konservatoriai iš viso Vilniaus miesto taryboje, pirminiais duomenimis, laimėjo 10 mandatų iš 51. DELFI žiniomis, pirmasis konservatorių kandidatų penketukas Vilniaus mieste išliko nepakitęs: pirmas jame K.Masiulis, antras – Raimundas Alekna, trečias – Stasys Šedbaras, ketvirtas – Vidas Urbonavičius, penktas – A.Ramanauskas - Greitai.

Ar norėtumėte, kad TV „gelbėtojai“ būtų išrinkti merais? Atsakykite į klausimą kolonoje dešinėje