Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika ir susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sukaupė per 600 tūkst. eurų vertės turto, o daugumos ministrų, tarp jų ir premjero Sauliaus Skvernelio, turtas svyruoja tarp 200–300 tūkst. eurų.

Kukliausias Ministrų kabinete yra sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, su šeima deklaravęs turto už maždaug 58 tūkst. eurų, rodo trečiadienį paskelbtos Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtos 2019 metų turto ir pajamų deklaracijos.

Teisingumo ministro E. Jankevičiaus šeimos turtas siekia per 825 tūkst. eurų ir, palyginti su 2018-ųjų deklaracija, išaugo maždaug 100 tūkst. eurų. Didžiąją jo dalį sudaro nekilnojamasis turtas, taip pat ministro šeima deklaruoja sukaupusi apie 40 tūkst. eurų santaupų.

Aplinkos ministras K. Mažeika deklaravo apie 620 tūkst. eurų vertės turtą, daugiausiai tai – nekilnojamasis turtas, vien žemės sklypų ministras turi už 258 tūkst. eurų. K. Mažeikos deklaruota kredito įstaigose ir ne jose sukauptų lėšų suma siekia 50 tūkst. eurų. K. Mažeikos turto vertė per metus nesikeitė.

Susisiekimo ministro J. Narkevičiaus šeimos turtas siekia per 604 tūkst. eurų, daugiausiai tai nekilnojamasis turtas, taip pat ministras su sutuoktine nurodo sukaupę beveik 70 tūkst. eurų. Jo deklaruoto turto vertė per metus išaugo keliomis dešimtimis tūkstančių, tai sudarė 20 tūkst. eurų vertės nebaigtas statyti statinys, 7,5 tūkst. eurų išaugo šeimos transporto priemonių vertė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio šeima deklaravo 354 tūkst. eurų turtą, ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius, deklaraciją dar teikęs kaip Seimo narys, nurodo su šeima sukaupęs apie 336 tūkst. eurų turtą, iš jų – apie 130 tūkst. eurų sudaro santaupos. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su sutuoktine deklaravo 327 tūkst. eurų turtą, taip pat šeima nurodė paėmusi per 231 tūkst. eurų paskolą.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė su sutuoktiniu deklaravo turto už daugiau kaip 273 tūkst. eurų, energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno šeima – 267 tūkst. eurų vertės turtą.

Premjeras S. Skvernelis su sutuoktine deklaracijoje nurodė valdantys apie 266 tūkst. eurų vertės turtą, tai – 128 tūkst. eurų vertės namas, beveik 110 tūkst. eurų santaupų, 8 tūkst. eurų vertės akcijų. Premjero šeima taip pat turi paėmusi 29 tūkst. eurų paskolą.

Finansų ministras Vilius Šapoka su sutuoktine valdo turto už 242 tūkst. eurų, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis – 234 tūkst. eurų, žemės ūkio ministras Andrius Palionis – 261 tūkst. eurų. Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko šeima deklaravo turto už 166 tūkst. eurų, švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkvičiaus šeima – 155 tūkst. eurų.

Ministrų kabinete kukliausią turtą deklaravo sveikatos apsaugos ministras A. Veryga su sutuoktine – jo šeimos turtas įvertintas 58 tūkst. eurų. Jį sudaro daugiau kaip 18 tūkst. vertės namas ir transporto priemonės už 32 tūkst. eurų. Šeima taip pat nurodė turinti 41 tūkst. eurų paskolą.