Eitinių metu šimtai piliečių ir Lietuvos kareivių nešė Lietuvos ir Ukrainos vėliavų juostas. Daugelis žygiavusiųjų pasipuošė tautine atributika, nešėsi lietuviškas trispalves.

Eiseną kelyje pasitiko orkestrai: Lukiškių aikštėje – Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Vinco Kudirkos aikštėje – Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, Katedros aikštėje – Lietuvos kariuomenės orkestras.

Vėliavų pakėlimo ceremonijoje, vykusioje prieš eitynes, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Lietuvos piliečiams teigė, kad toks simbolių pagerbimas parodo ryšį su Kovo 11-osios idealais, tokiais kaip laisvė, nepriklausomybė ir žmogaus teisės.

„Kiekvienas vėliavos pakėlimas, čia, Nepriklausomybės aikštėje, išlaiko simbolinį ryšį su Kovo 11-osios Trispalve, su Aktu dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo “, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

„Kiekvieną kartą keldami vėliavą deklaruojame, kad ir tuomet, ir dabar esame tvirtai „už“. Už laisvę ir nepriklausomybę! Už valstybingumo tęstinumą! Už žmogaus, piliečio ir tautinių bendrijų teises! Už visuotinai pripažįstamus tarptautinės teisės principus! Už sienų neliečiamumą! O šiandien – ir už Ukrainą!“, – tvirtino ji.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)