Žiniasklaidos planavimo agentūra „Open Agency“, bendradarbiaudama su duomenų rinkimo agentūra „Norstat“, šių metų balandžio 15-22 dienomis apklausė 1 tūkst. 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų. Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 proc.

Tyrimo duomenimis, jei Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį, daugiausia respondentų – 17,9 proc. – balsuotų už TS-LKD.

Apklausoje, atliktoje internetu, gyventojų buvo klausiama: „Nepaisant to, ar ketinate balsuoti Seimo rinkimuose, ar ne, už kurią partiją balsuotumėte, jei Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį?“.

Antroje lentelės vietoje rikiuojasi socialdemokratai – juos rinktų 12,7 proc. apklaustųjų, o ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamą Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ palaikytų 9,5 proc. respondentų.

9 proc. apklaustųjų sakė, kad balsuotų už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, 5,4 proc. – už Liberalų sąjūdį, 5 proc. – Laisvės partiją.

Žemiau 5 proc. barjero su 4,7 proc. palaikymu rikiuojasi parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama „Laisvės ir teisingumo“ partija, Darbo partija, už kurią balsuotų 3,4 proc. respondentų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga su 1,9 proc. palaikymu, parlamentaro Petro Gražulio vadovaujama Tautos ir teisingumo sąjunga, kurią teigė palaikantys 1,5 proc. respondentų.

Norstat partijų reitingų apklausa

Lietuvos regionų partiją, kurios lyderis yra Seimo narys Jonas Pinskus, palaikytų 1 proc., o Lietuvos žaliųjų partiją – 0,5 proc. apklaustųjų.

4,4 proc. respondentų nurodė, kad rinktųsi kitą politinę jėgą, 8,4 proc. nebalsuotų apskritai ir net 15,2 proc. apklaustųjų teigė nežinantys, ką palaikytų, jei Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį.

Delfi gavo ir apklausos rezultatus, ir trumpą tyrimą užsakiusios TS-LKD vykdomojo sekretoriaus pavaduotojo Vykinto Vaitkevičiaus apibendrinimą, skirtą frakcijos nariams.

„Piliečių palaikymo partijoms duomenys rodo mus esant pirmoje vietoje. Įtemptoje atmosferoje – tiek pasaulio, tiek šalies mastu – beveik penktadalis respondentų labiausiai pasitiki TS-LKD.

Kitas svarbus akcentas – didelis antrojo partijų ešelono atotrūkis. Matyti, kad Sauliaus Skvernelio naujai įkurta partija lemia fragmentaciją kairėje politinio spektro pusėje bei itin didelę konkurenciją opozicijos tarpe“, – laiške bendražygiams rašo V. Vaitkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)