Apie partijos vadovybės susitikimą dar trečiadienį užsiminė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Pasak jo, konservatoriams reikia aptarti ir suderinti partijos požiūrį į nepartinius, tačiau su TS-LKD sąrašu kandidatuojančius, politikus.

„Faktas tas, kad kviečiant žmones, sudarant taisykles ar galimybes drauge su partijos sąrašu patekti į Seimą, tai mano atsakomybė, aš niekaip kitaip jos nematau, dėl to apgailestauju. Ketinu ir surinkti partijos formatus, manau, kad tai bus Prezidiumo posėdis. Irgi pasitarti tiesiog dėl bendros partijos pozicijos“, – žurnalistams trečiadienį teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš aktyvios politikos, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja ir Seimo nario mandato atsisakantis K. Bartoševičius.

Antradienį VRK panaikino jo mandatą – K. Bartoševičius neteko teisinės neliečiamybės. Parlamentaro įgaliojimai perleisti buvusiam krašto apsaugos viceministrui Viliui Semeškai.

K. Bartoševičius 2020 m. į Seimą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą.

Parlamente politikas dalyvavo Kultūros ir Ateities komitetų veikloje, priklausė Priklausomybių prevencijos komisijai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją