„Naujasis prezidentas Gitanas Nausėda Seimo tribūnoje neužsibuvo. Jis trumpai pristatė dekretą, kuriuo Saulius Skvernelis teikiamas į Premjerus, ir paliko Seimo salę. Atėjo eilė kalbėti pačiam kandidatui ir mes tribūnoje išvydome visai kitokį S. Skvernelį nei visus šiuos metus“, – „Facebook“ tinkle teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys A. Navickas.

Seimo narys tvirtino, kad nepamiršo ankstesnių S. Skvernelio pareiškimų prieš konservatorius. „Labai gerai pamenu, kai jis iš tos pačios tribūnos rėkė, grasino opozicijai ir tvirtino, kad net turi duomenų, jog TS-LKD yra Kremliaus agentai. Pamenu ir Premjero ironiškas replikas opozicijai per Vyriausybės valandas bei paniekinančią intonaciją atskirų parlamentarų atžvilgiu. Labai tikėtina, kad „diktatoriaus“ vaidmuo buvo S. Skverneliui pasiūlytas komunikacijos patarėjų, kurie buvo įsitikinę, kad lietuviams patinka „kietos rankos“ retorika. Suprantu ir tai, kad Premjerui teko emociškai sudėtingas laikotarpis, kai jis mistiškai derino kandidato į Prezidentus bei Premjero vaidmenis. Daug ką žadėjo, paskui, apeliuodamas į žmoną ar į dar ką nors, elgėsi priešingai“, – teigė A. Navickas.

Andrius Navickas

Jo teigimu, S. Skvernelis daugybę kartų pabrėžė, kad R. Karbauskis yra jo bendražygis ir jie veikia sutartinai. „Girdėjome ir bent kelių ministrų bei M. Dargužaitės pareiškimus, kad su Premjeru dirbti praktiškai neįmanoma, – teigė A. Navickas. – Nepaminėjau dar Premjero karo su žurnalistais, chamizmo, kalbantis su mokytojais. Tačiau svarbiausia yra tai, kas vadinama šios Vyriausybės įgyvendintomis reformomis. Mokesčių reforma vienareikšmiškai populistinė ir apribojanti švietimo, socialinės bei sveikatos apsaugos sistemų ribas. Kova prieš tikrą bei menamą farmacininkų sąmokslą baigėsi Vyriausybės kova prieš medikus ir pacientus. Paradoksalu, kai vaiko pinigų didinimas suvokiamas kaip politinis visraktis, galintis išspręsti visas socialines problemas. Švietimo sistema tik supurtyta, bet nereformuota. Kultūros bendruomenė apiberta pažadais ir palikta likimo valiai.“

Tiesa, A. Navickas pabrėžė, kad pastaruoju metu S. Skvernelio retorika pakito ir premjerą įvardijo kaip „mažiau pavojingą nei LVŽS lyderį“: „Taip, šiandien matome kitaip bendraujantį S. Skvernelį. Tačiau jis pats iš tribūnos sakė, kad, kaip žmogus, kaip Premjeras, nesikeis. Neabejoju, kad visi turėsime stiprybės atkentėti dar tuos keliolika mėnesių, jei S. Skvernelio Vyriausybė bus patvirtinta. Yra argumentuojančių, kad dabartinėje situacijoje S. Skvernelio lyderystė yra „mažiausias blogis“. Gali būti. Tačiau noriu tikėti, kad mes galime daugiau nei „gero ir blogo policininkų“ politinis žaidimas. S. Skvernelis atrodo mažiau pavojingas už R. Karbauskį, tačiau tai nėra žygdarbis. Mes vis dar esame arti „policinės valstybės“, pasikeitė tik retorika, bet, spėju, ne S. Skvernelio politiniai idealai“.

Vis dėlto, jo teigimu, antradienį Seimas turėtų pritarti S. Skvernelio kandidatūrai. „Esu įsitikinęs, kad antradienį Seimas pritars S. Skvernelio kandidatūrai. Ją pažadėjo remti taip pat dalis Mišrios grupės bei Socialdemokratų frakcijos narių. Slaptame balsavime už S. Skvernelį, spėju, balsuos bent keli liberalai, gal net TS-LKD frakcijos nariai. Tačiau aš Premjero kandidatūros palaikyti negaliu. Tai prieštarautų mano sąžinei, – „Facebook“ tinkle teigė A. Navickas. – Galbūt kitiems sąžinė siunčia kitokius signalus. Tai jau ne mano reikalas. Svarbu, jog balsuodami nepamirštume, kad įvaizdis sukuria tik galios iliuzija, o išlaisvina tik buvimas tiesoje.“