M. Lingė savo feisbuko paskyroje rašė, kad jei reikėtų ieškoti naujos S. Skvernelio frakcijos narių tematinio vardiklio, jam juo pirmiausia būtų socialinis teisingumas.

„LVŽ frakciją paliko visi trys dabar socialinių reikalų ir darbo komitete dirbusių socialinės srities profesionalių politikų: R. Baškienė, L. Kukuraitis, T. Tomilinas.

Šiam momentui Karbauskio frakcija de facto nebeturi nė vieno atstovo mūsų komitete. Prie jų prisijungė taip pat šiame komitete dirbantis ir Mišriai grupei priklausęs D. Griškevičius.

L. Nagienė – ilgametė Sodros Mažeikių skyriaus vadovė, L. Mogenienė ir L. Savickas taip pat yra inicijavę socialinės sričiai aktualių įstatymo pataisų. V. Bakui, įkūrusiam pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimą, soc. tematika taip pat nesvetima.

Stiprus branduolys, kuriems rūpi socialinis teisingumas“, – pastebėjo jis.

Seimo nario nuomone, politine prasme jei materializuosis į partiją, tai kairėje gali tapti iššūkiu ne tik LVŽS, bet ir LSDP.

Taip pat savo džiaugsmo neslėpė ir kitas TS-LKD partijos narys M. Maldeikis.

„Sveikinimai įsikūrusiai naujai frakcijai Seime. Matau žmones, kurie nori pasiūlyti sprendimus Lietuvai.

Frakcijos pavadinimas ir asmeninė pažintis su dalimi frakcijos narių teikia vilties, kad galime rasti bendrą kalbą dėl įstatymo viršenybės ir kitų svarbių šaliai klausimų.

Sėkmės“, – taip pat socialiniame tinkle rašė jis.

Frakcija dirbs opozicijoje

„Delfi“ primena, kad frakcija dirbs opozicijoje. Pateikiame naujosios S. Skvernelio frakcijos sąrašą, o skliaustuose – frakciją, kuriai politikai iki šiol priklausė:

Saulius Skvernelis (LVŽS)

Algirdas Stončaitis (LVŽS)

Lukas Savickas (LVŽS) Rūta Miliūtė (LVŽS)

Tomas Tomilinas (LVŽS)

Linas Kukuraitis (LVŽS)

Laima Mogenienė (LVŽS)

Laima Nagienė (LVŽS)

Rima Baškienė (LVŽS)

Zenonas Streikus (LVŽS)

Vytautas Bakas (Mišri Seimo narių grupė)

Algirdas Butkevičius (Mišri Seimo narių grupė)

Domas Griškevičius (Mišri Seimo narių grupė).

Naujoji frakcija bus registruota penktadienį, rudens Seimo sesijos pirmą dieną.

Tai bus viena didžiausių frakcijų Seime

Iš viso frakciją sudarys 13 narių ir ji bus didesnė nei valdančiosios Laisvės (11 narių) ir Liberalų sąjūdžio (12 narių) frakcijos.

Taip pat dydžiu aplenks opozicines Lietuvos regionų (9 nariai), Darbo partijos (10 narių) frakcijas.

Naujoji frakcija bus tolygi dydžiu Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijai.

Didesnes frakcijas Seime turės tik Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)