„Finansavimas antruoju etapu buvo labai tikslingas, orientuotas į konkrečių problemų sprendimą ir konkrečias tikslines grupes. Todėl labai vertiname iniciatyvas, finansuojamas iš Norvegijos ir Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo“, - kalbėjo finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Šiame paramos laikotarpyje bus tęsiamas teisingumo ir vidaus reikalų sisteminis stiprinimas, rizikos grupės vaikų ir jaunimo gerovės užtikrinimas, kultūrinio paveldo apsauga, pilietinės visuomenės stiprinimas. Taip pat daug dėmesio bus skiriama verslo plėtrai, inovacijoms ir moksliniams tyrimams.

Norvegijos Karalystė, Islandijos Respublika ir Lichtenšteino Kunigaikštystė, siekdamos prisidėti prie ekonominių ir socialinių skirtumų mažinimo Europos Ekonominėje Erdvėje (EEE), sukūrė EEE ir Norvegijos finansinius mechanizmus.

EEE finansinio mechanizmo parama yra skirta 15-ai šalių (12 naujųjų Europos Sąjungos šalių, taip pat Graikijai, Ispanijai ir Portugalijai), o Norvegijos finansinio mechanizmo parama yra skirta 12 naujųjų Europos Sąjungos šalių.

„Mūsų santykiai su Europos Sąjunga yra grindžiami solidarumu ir bendradarbiavimu. Nuo 2004 m. EEE ir Norvegijos parama prisidėjo prie Lietuvos ir kitų Europos valstybių ekonominės ir socialinės plėtros, leido įgyvendinti iniciatyvas, kurios kitaip neturėjo galimybės išvysti dienos šviesą. Esu įsitikinęs, kad naujosios programos ir toliau skatins mūsų partnerystę, prisidės prie Lietuvos ateities“, - sakė Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje Karstenas Klepsvikas.

Šiame laikotarpyje yra nauja „Tinkamo darbo“ programa. Jos tikslas - padėti darbdaviams, darbuotojams ir valdžios institucijoms bendradarbiauti, skatinant sąžiningas ir tinkamas darbo sąlygas, darbo vietų kūrimą, integracinį augimą ir konkurencingumą.

Pirmieji programų įgyvendinimo darbai turėtų prasidėti kitais metais. Metų eigoje visos aštuonios programos bus detaliai pristatoma visuomenei ir galimiems pareiškėjams. „Jau laikas planuoti būsimus projektus, ieškoti inovatyvių idėjų ir partnerių“, - sakė L. Maskaliovienė.