Seimo valdyba į šią Afrikos valstybę komandiravo Seimo vicepirmininką socialdemokratą Gediminą Kirkilą, „darbietį“ Vytautą Gapšį ir konservatorę Agnę Bilotaitę.

Drauge vyksta Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių skyriaus Tarptautinio bendradarbiavimo poskyrio patarėja Laura Šumskienė.
Jie kovo 14–24 dienomis dalyvaus Tarpparlamentinės Sąjungos jaunųjų parlamentarų konferencijoje ir 134-ojoje Tarpparlamentinės Sąjungos Asamblėjoje.

Kiek tiksliai kainuos ši komandiruotė, Seimo valdybos nariai penktadienį BNS negalėjo pasakyti.

V.Gapšys BNS teigė, kad vien jo lėktuvo bilietas atsieis apie 1 tūkst. eurų. Dar Seimas turės apmokėti nakvynę, draudimą, išmokėti dienpinigius.

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas teigė prieštaravęs, kad į gana brangią komandiruotę vyktų net trys parlamentarai. Anot jo, anksčiau visuomet į Tarpparlamentinės Sąjungos jaunųjų parlamentarų ir Tarpparlamentinės Sąjungos Asamblėjos renginius važiuodavo vienas V. Gapšys.

„Pasakiau, kad nepritariu tokiai didelei delegacijai, galėtų vienas V.Gapšys atstovauti, bet valdybos dauguma nusprendė kitaip“, – aiškino parlamento vicepirmininkas.

V. Gapšio teigimu, jis privalo važiuoti į Lusaką, Zambijos sostinę, nes yra jaunųjų parlamentarų forumo valdybos narys, turės skaityti pranešimą. Tuo metu G.Kirkilas Lietuvai atstovaus dvišaliuose susitikimuose.

„Vyks dvišaliai susitikimai su Nigerijos, Ruandos atstovais, kur kyla problemų mūsų verslininkams, jūrininkams“, – BNS sakė V. Gapšys.

A. Bilotaitė, anot jo, į delegaciją įtraukta, nes Tarpparlamentinė Sąjunga pareikalavo, kad būtų išlaikomas lyčių lygybės principas ir renginyje dalyvautų moteris.