Komisija antradienį nutarė, kad Kauno tarybos nariai Ona Balžekienė, Židrūnas Garšva ir Gediminas Žukauskas pažeidė įstatymą, pranešė komisija. Jie sprendė dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų Kauno mieste 2012 metais, nors tuo buvo asmeniškai suinteresuoti.

"Komisijos nuomone, O.Balžekienė, bei Ž.Garšva priėmę minėtą sprendimą, taikomą ir bendrovėms, kurių ženklią dalį akcijų patys valdo, taip pat G.Žukauskas, sprendimo priėmimo metu ėjęs vadovaujamas pareigas, realizavo asmeninį interesą", - rašoma komisijos pranešime.

Dar trims tarybos nariams - Stasiui Buškevičiui, Marijui Panceriui ir Valiui Venslovui pateiktos rekomendacijos, o tyrimas dėl dviejų - Gintarės Skaistės ir Gintaro Jono Furmanavičiaus - nutrauktas.

Etikos sargai teigia, jog atsižvelgė į bendrovių mokamo nekilnojamojo turto mokesčio dydį bei į tai, kokią jų akcijų dalį šie asmenys valdo.

"Komisijos nuomone, su S.Buškevičiumi, M.Panceriu ir V.Venslovu susijusių bendrovių mokamas nekilnojamojo turto mokesčio dydis yra nežymus, todėl nesudaro pagrindo įstatymo nuostatų pažeidimui šių asmenų veikloje konstatuoti. Tačiau, siekiant užtikrinti įstatymo nuostatą, kad valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys turi elgtis taip, kad net nekiltų abejonių, jog jų veikloje interesų konfliktas yra galimas, komisija minėtiems asmenims ateityje rekomenduoja nuo tokių klausimų nusišalinti", - rašoma komisijos pranešime.

Nustatyta, kad G.Skaistė ir G.J.Furmanavičius valdo mažiau nei 10 proc. bendrovių akcijų, todėl tyrimas dėl jų nutrauktas.