Apeliacinius skundus pateikė visi keturi nuteistieji, tačiau trys iš jų apeliacinės instancijos teismo prašo atleisti juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, o vienas savo kaltės nepripažįsta ir prašo jį išteisinti.

Visiems apylinkės teismas skyrė vienodas - 50 minimalių gyvenimo lygių, t.y. 6,5 tūkst. litų, baudas.

Dainius Stelmokas, Justinas Daubara ir Ingrida Jočienė, kaip rašoma apeliaciniame skunde, pripažįsta savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi, todėl jie norėtų būti atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. Jie yra anksčiau prisipažinę, kad 2009 metų balandžio 1-ąją Seimo Konstitucijos salėje klastojo parašus ir į parašų rinkimo lapus įrašė išgalvotus žmones.

Tuo metu buvęs A.Valinsko prezidento rinkimų štabo vadovas Vytas Karsokas siekia išteisinimo.

Pasak šio nuteistojo advokato Augustino Vaičiūno, Vilniaus apygardos teismas turėtų atlikti įrodymų tyrimą. Be to, esą būtina atlikti rašto ekspertizę.

Teismas nusprendė atlikti įrodymų tyrimą ir į kitą posėdį kviesti pirmosios instancijos teisme tyrimus atlikusios ekspertus. Tik tuomet bus nuspręsta, ar rašytinė ekspertizė yra reikalinga.

Parašai klastoti 2009-ųjų balandžio 1-ąją, kad tuometinis Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos lyderis A.Valinskas galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose. Paaiškėjus, kad trūksta 800 parašų, nuspręsta tuščias grafas užpildyti išgalvotais vardais ir pavardėmis, išgalvojant jų kitus anketinius duomenis bei asmens dokumentų serijas ir numerius. Bylos duomenimis, nustatyta, jog suklastoti 98 parašai.

A.Valinskas surinktus parašus įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, bet netrukus atsiėmė savo kandidatūrą.