Savo sveikinime Vasario 16-osios išvakarėse JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pažymi, kad lietuviai visuomet liko ištikimi savajai kultūrai ir saugojo valstybingumą.

„Nuo dainuojančių, per Estiją, Latviją ir Lietuvą besidriekusia gyva grandine išsirikiavusių žmonių Baltijos kelyje 1989 metais iki nepriklausomybės paskelbimo 1990 metais, iki apsauginių barikadų prie parlamento, siekiant apsaugoti Seimo rūmus nuo Sovietų karinių pajėgų 1991 metais – visą tą laiką Lietuva sėkmingai kovojo už žmogiškąjį orumą ir valstybės suverenumą“, – rašoma Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Donaldo Trumpo sveikinime.

Pasak Prezidentūros, Jungtinės Karalystės Karalienė Elžbieta II siunčia šilčiausius linkėjimus ir linki visa ko geriausia Lietuvos žmonėms ateinančiais metais.

„Man nepaprastai malonu nuoširdžiai pasveikinti Jus, Ekscelencija, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga ir šiltai palinkėti laimės ir klestėjimo Jūsų šalies žmonėms“, – sveikina Japonijos Imperatorius Naruhito.

Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris (Frankas Volteris Štainmejeris) pabrėžia, kad Lietuva yra ir išlieka svarbia Vokietijos partnere Europos Sąjungoje ir NATO, o abipusį gerą bendradarbiavimą ženklina pasitikėjimas ir draugystė.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) sako, jog Prancūzijai svarbūs dvi šalis jungiantys „draugystės ir bendradarbiavimo saitai dvišalėje plotmėje bei ES institucijose“.

„Prancūzija ir šiemet prisidės prie Baltijos jūros regiono saugumo, ypač derėtų išskirti dalyvavimą oro policijos misijoje Baltijos jūros valstybėse ir NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje“, – savo sveikinimo laiške rašo E. Macronas.

Pasak Prezidentūros, tarp Lietuvą sveikinančių su valstybingumo švente – ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Vasario 16-osios išvakarėse Lietuvą taip pat sveikina Italijos Ispanijos, Švedijos, Suomijos, Australijos, Indijos, Pietų Korėjos kitų šalių vadovai.

Lietuva sekmadienį švenčia 102-ąsias valstybės atkūrimo metines – 1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.