Šių metų pradžioje „Autrolio“ generaliniu direktoriumi tapęs šios įmonės valdybos narys Tomas Jurgelėnas savo pavaduotoju pasirinko A.Gineitą. „Man tinka jo dalykinės savybės, jo vizija apie įmonės ateitį ir požiūris į darbą“, – aiškino direktorius.

„Mane stebina konservatorių sugebėjimas kurti juokingas istorijas“, – išgirdęs apie A.Gineito karjeros posūkius, piktinosi miesto tarybos narys Stasys Žirgulis.

Jis įsitikinęs, kad miesto tarybos nariai nebus pakantūs tokiam ekstravagantiškam konservatorių elgesiui.

„Niekas nenori užsipulti ir kaip nors bausti A.Gineitą, tačiau konservatoriams reikėtų savyje turėti jėgų pripažinti, kad padaryta klaida. Aš, kaip buvęs Antikorupcijos komisijos pirmininkas, pats domėjausi įtarimus sukėlusia A.Gineito veikla ir gerai žinau, kad jo padaryti pažeidimai nebuvo atsitiktinumas“, – teigė S.Žirgulis.

Uoliai gina saviškį

Miesto tarybos Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Marijus Panceris aiškino, kad valdančiosios koalicijos partneriai neprieštaravo, kad A.Gineitas dirbtų direktoriaus pavaduotoju.

„Sutarėme, kad A.Gineitas negali būti generaliniu direktoriumi, tačiau turi tęsti pradėtą veiklą. Jis dirbo sėkmingai. Įmonė praėjusius metus baigė be nuostolių. Kai jis pradėjo dirbti, grėsė troleibusų vairuotojų streikai. Manome, kad A.Gineitas turi baigti pradėtus darbus“, – svarstė M.Panceris.

A.Gineitą iš bendrovės direktoriaus pareigų gruodžio viduryje atleido įmonės valdyba. Dėl A.Gineito tinkamumo eiti direktoriaus pareigas gruodžio pradžioje vykusiame miesto tarybos posėdyje ginčytasi tris valandas. Konservatoriai gynė savo atstovą, pats A.Gineitas taip pat aiškino nematąs reikalo palikti postą. Paskui konservatoriai vis dėlto sutarė, kad A.Gineitas atsistatydins iš direktoriaus pareigų.

Kaltę pripažino teismas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pripažinusi, kad buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos departamento direktorius A.Gineitas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Šias išvadas patvirtino ir Vyriausiasis administracinis teismas, kai komisijos sprendimą apskundė A.Gineitas.

Nepaisant to, susikompromitavęs konservatorius buvo paskirtas vadovauti savivaldybės valdomai bendrovei. Jos valdybos nariai gyrė A.Gineitą, kad šis sumažino įmonės skolas.