Simbolinį Draugystės tiltą atidarė į Palangą pasveikinti Baltijos Asamblėjos dalyvių atvykusios trijų Baltijos valstybių Seimo pirmininkės Irena Degutienė, Solvita Abuoltinia ir Ene Ergma bei kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Kadangi vasaros Baltijos valstybėse labai trumpos, kaip pastebėjo Estijos Seimo pirmininkė E.Ergma, bene populiariausias linkėjimas Palangai, skambėjęs ant Draugystės tilto, - kuo daugiau saulės.

"Linkiu, kad visi čia patirtų vasaros romaną. Net ir tie, kuriems dėl solidaus amžiaus romano sąvoka kelia kitas jo suvokimo prasmes", - šypsodamasi sakė E.Ergma.

Vakar Lietuvos pajūryje viešinčioms Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų vadovėms teko netikėta užduotis - į dangų paleisti balandžius.

"Lietuvos rytui" pasiteiravus, ar joms anksčiau yra tekę leisti balandžius, Latvijos ir Estijos parlamentų vadovės sukluso ir prisipažino, kad savo rankose tokio paukščio dar nėra laikiusios. Tik tuomet aukštosios viešnios sužinojo, kad atidarant vakar Palangoje prasidėjusią vasaros sezono šventę ant jūros tilto joms parengta neįprasta užduotis - į dangų paleisti balandžius.

"Pirma tegu tai daro Irena. Pažiūrėsime, kaip jai seksis", - pajuokavo E.Ergma.

S.Abuoltinia irgi pašmaikštavo, pasiteiravusi, ar balandžiai nebus papuošti jų šalių vėliavų spalvomis.