Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vertins, ar švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatytos pareigos tinkamai ir laiku deklaruoti privačius interesus.

Taip pat bus vertinama, ar politikė nenusižengė minėtojo teisės akto reikalavimams vengti interesų konflikto, o šiam iškilus - nusišalinti.

Tyrimas atliktas gautų pranešimų ir viešojoje informacijoje pateiktų duomenų pagrindu, esą J. Petrauskienės sutuoktinio vadovaujama bendrovė nuolat dalyvauja ir laimi Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) pavaldžių ar kitaip su ja susijusių įstaigų skelbiamus viešuosius pirkimus.

Taip pat teigta, kad ministrės privačių interesų deklaracijoje nėra informacijos apie jos sutuoktinio sudarytus sandorius bei aplinkybes, kad jo vadovaujama bendrovė laimi minėtuosius viešųjų pirkimų konkursus.

VTEK pateiks vertinimą, kokiomis aplinkybėmis J. Petrauskienė pernai kovą Gamtos tyrimų centrui įsakymu skyrė 315 000 eurų Verkių dvaro vandens kėlimo stoties avarinės būklės likvidavimui. Esą prieš tai, pernai vasarį, šis centras pasirašė sutartį su ministrės sutuoktinio vadovaujama bendrove.