Pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, sesijos sušaukimą inicijavo 51 Seimo narys.

Seimo plenariniai posėdžiai vyks liepos 13, 19 ir 20 dienomis.

Neeilinėje sesijos darbotvarkėje įrašytas įstatymo „Dėl Šiaurės Atlanto sutarties protokolo dėl Švedijos Karalystės prisijungimo“ ratifikavimo projektas, nutarimo projektas dėl pritarimo Laimos Liucijos Andrikienės kandidatūros siūlymui į Europos Audito Rūmų narius, planuojama spręsti dėl tiesioginio valdymo įvedimo Pagėgių savivaldybėje ir kiti klausimai.

„Į sesijos darbų programą įrašyti tokie išskirtiniai klausimai kaip Švedijos ir Suomijos stojimo į NATO protokolų ratifikavimas, teisės aktų projektai, kuriuos dėl formalių aplinkybių reikia priimti per atitinkamus terminus, tai yra dėl tiesioginio valdymo įvedimo Pagėgių savivaldybės teritorijoje. Kiti projektai įrašyti siekiant sistemiškai užbaigti pavasario sesijos darbų programą“, – Eltai sakė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Pasak jo, taip pat yra vėluojantis klausimas dėl L. Andrikienės teikimo į Europos Audito Rūmų narius. Nukelti šį klausimą rudeniui, jo nuomone, būtų nelogiška.

„Sesija nėra plačios apimties, bet kiekvienas įrašytas projektas turi savo pagrįstumą“, – sakė J. Razma.

Anot J. Razmos, į neeilinės sesijos darbotvarkę nėra įrašytas klausimas dėl Seimo nario Petro Gražulio teisinės neliečiamybės atėmimo. Jo nuomone, skuboti sprendimai čia nėra reikalingi.

„Šis klausimas nėra įrašytas ir, matyt, čia dar reikalingos gilesnės teisinės diskusijos, ar nereikia palaukti to laikotarpio, kol išaiškės, ar Seimo narys kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą. Čia dar reikalingos konsultacijos su teisininkais. Dėl to tikrai skuboti sprendimai nėra reikalingi“, – Eltai sakė J. Razma.

Pavasario Seimo sesiją parlamentarai baigė birželio 30 d. Rudens sesija prasidės rugsėjo 10 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją