Apie tai pirmadienį pranešė Žemės ūkio ministerija.

"Vienas pagrindinių mano reikalavimų Rinkos reguliavimo agentūros vadovui buvo konstruktyvus darbas, prašiau skirti ypatingą dėmesį maisto pirkimui sunkiai besiverčiantiems žmonėms, tačiau esama situacija manęs netenkina, todėl pasiūliau jai atsistatydinti", - ministerijos išplatintame pranešime cituojama V. Baltraitienė.

Anot ministerijos, prieš kurį laiką Žemės ūkio ministerijai įtarimų sukėlė aukštos maisto produktų, skirtų nepasiturintiesiems, kainos. Dar 2015 metų rudenį ministerija išsakė savo nuogąstavimus dėl šio pirkimo, tačiau esą iš susiklosčiusios situacijos matyti, kad nebuvo imtasi visų priemonių, kad pirkimas vyktų sklandžiai, o sunkiai besiverčiančių žmonių poreikiai - patenkinti. Būtent todėl VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovei A. Miliuvienei pirmadienį buvo pasiūlyta atsistatydinti.

A. Miliuvienė nusprendė trauktis iš agentūros vadovės pareigų.

ŽŪMPRRA į akiratį pateko dėl skandalingo miltų pirkimo nepasiturintiems asmenims, kuriame laimėtoju pripažinta "Malsena Plius" produktą ketino parduoti du kartus brangiau nei rinkos kaina, primena ELTA.

Anot žiniasklaidos, agentūra iš viešojo konkurso laimėtoju paskelbtos bendrovės planavo įsigyti 900 tonų miltų, kurių viena tona įkainota 600 eurų.

Tuo metu agentūros pirktas tyrimas parodė, kad rinkoje tokių miltų tonos kaina svyruoja nuo 300 iki 320 eurų, o nemokamoje informacijos sistemoje nurodoma 311-332 eurų už toną kaina.

Dėl šio pirkimo agentūra kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, kuri galutiniu sprendimu neleido nutraukti pirkimo.

SADM inicijuoja projektų vykdytojo pakeitimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), vykdydama Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo vadovaujančios institucijos funkcijas, įvertinusi viešojoje erdvėje pateiktą informaciją apie valstybės įmonės Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros galimai neskaidriai įvykdytą 2015 m. viešųjų pirkimų konkursą maisto produktams įsigyti, įpareigojo Europos socialinio fondo agentūrą atlikti įtariamo pažeidimo tyrimą.

Kaip informavo Europos socialinio fondo agentūra, įtariamas pažeidimas yra užregistruotas ir artimiausiu metu bus pradėtas vykdyti įtariamo pažeidimo tyrimas.

Siekdama užtikrinti skaidrų ir efektyvų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo finansuojamų projektų įgyvendinimą ir viešųjų pirkimų organizavimą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija inicijuoja valstybės įmonės Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros, kaip projekto vykdytojos, pakeitimo procedūrą perduodant šias funkcijas kitai institucijai.

Vyriausybės nutarimu valstybės įmonė Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra projekto vykdytojo funkcijas vykdė nuo 2014 m.

2014-2020 m. laikotarpiu Fondo projektams įgyvendinti yra skirta 90,8 mln. eurų, iš jų 77,6 mln. eurų yra ES lėšos.