Jie ketvirtadienį vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui įteikė prašymus atleisti iš užimamų pareigų, pranešė ministerija. Jie atleidžiami nuo liepos 11 dienos.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

Vyriausybės pareigūnai BNS antradienį sakė, kad visi viceministrai turėtų atsistatydinti savo noru. Atsistatydinimo pareiškimus jau įteikė susisiekimo, aplinkos viceministrai.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį“sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija.

Antradienį premjeras A.Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.