Nelaimė įvyko ketvirtadienį 15.45 val. vietos laiku, kai nuošliauža užklupo dirbusius darbininkus. Vietos spauda skelbia, kad nuošliauža buvo apie 400 metrų pločio. Žemės nučiuožė apie 300 metrų. Greičiausia, vyrai kasdami sujudino žemę.

Norvegijos spauda paskelbė, kad žuvo tikrai lietuviai. Vienas jų į Norvegiją atvyko iš Kaišiadorių, antras - iš Kauno. Trečiojo Norvegijos spauda penktadienio popietę dar nebuvo įvardijusi.

Nelaimė Norvegijoje

Seniūnas įvardijo tapatybes

Kėdainių savivaldybės Šėtos seniūnas Petras Pupkus įvardijo žuvusiųjų tapatybes, jis teigė, kad visi žuvę lietuviai buvo susiję su Pagirių miesteliu jo valdomoje seniūnijoje.

„Mes tapatybes žinome tiek, kiek yra viešojoje erdvėje. Kol kas neturime oficialaus pranešimo. Tačiau jau žinome, kad iš mūsų seniūnijos Pagirių miestelio žuvo Paulius Kuliešius. Jis buvo beveik 27 metų.

Kiti du žmonės tiesiog kažkada buvo susiję su mūsų seniūnijos Pagirių miesteliu. Tai Darius Ščiukas. Jis buvo vedęs pagirietę, buvo du vaikai, žmonai mirus, kiek žinome, jis išvažiavo į Kauną.

Trečiasis žuvęs yra Artūras Miškinis. Jis buvo atvykęs į Pagirius, kažkiek pagyveno ir vėliau pardavė savo būstą ir daugiau mes neturime apie jį žinių“, - kalbėjo P. Pupkus.

Taip pat incidente dalyvavo ir dar vienas lietuvis – Žilvinas Martikonis, seniūno teigimu, seniūnijoje gyvena jo mama, sesuo gyvena Pagirių miestelyje.