Į penketuką taip pat pateko Kauno vadovas Andrius Kupčinskas ir Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas.

Bronis Ropė gauna apdovanojimą iš "Veido" leidėjo Algimanto Šindeikio
Savaitraštis atkreipia dėmesį, kad 19 metų Ignalinos rajonui vadovaujantis valstietis liaudininkas B.Ropė nusipelnė tuo, jog per pastaruosius penkerius metus Ignalinoje ir didžiausioje priemiesčio gyvenvietėje Vidiškėse pakeistos visos šiluminės trasos, pereita prie pigesnio kuro - medžio atliekų ir pjuvenų, o kaminų šiluma panaudojama šilumai gaminti.

"Dėl to ignaliniškiai atsiduria tarp mažiausiai mokančiųjų už būsto šildymą ir karštą vandenį. Be to, pastaraisiais metais modernizuotas ir nuotekų valymas, iš naujo išgrįsta daugelis šaligatvių", - rašo "Veidas".

Leidinys taip pat atkreipia dėmesį į viešosios paskirties pastatų renovavimą.

Savaitraštis teigia iš viso išsiuntęs 180 anketų, kuriose respondentų prašyta išskirti po penkis pažangiausiai besitvarkančius merus.

Tarp apklaustųjų buvo patys merai, visų ministerijų viceministrai ir kancleriai, departamentų, kuruojančių regionų reikalus, direktoriai, Vyriausybės atstovai apskrityse, Seimo kontrolieriai ir 20 pagrindinių šalies verslo asociacijų atstovai.

Pernai geriausiu meru išrinktas Klaipėdos vadovas Rimantas Taraškevičius, o 2009-aisiais - Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Geriausi šių metų merai bus apdovanoti pirmadienio vakarą.