LLRA-KŠS lyderis įsitikinęs, kad dabartinė Seimo viešbučio nuomos tvarka leidžia daryti parlamentarams spaudimą ir sudaromas nepagrįstas įspūdis, kad visi asmenys, kurie nuomojasi butą Seimo viešbutyje, yra nesąžiningi.

„Kad žmonės nebūtų mulkinami, aš manau, reikėtų atsisakyti, kadangi Seimo nariai gyvens savo būstuose ir mažiau bus būdų ir galimybių spausti Seimo narius. Kadangi Seimo nariai yra ir sąžiningi, ir nesąžiningi, o dabar daromas toks ažiotažas visuomenei, kad visi Seimo nariai blogi, kad žmonės nebepasitikėtų Seimu“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Tomaševskis.

Anot V. Tomaševskio, esminė problema, kad Seimo valdyba iki šiol nėra nustačiusi aiškios tvarkos dėl Seimo viešbučio nuomos.

„Valdyba turėtų nustatyti aiškią tvarką, kad po to nebūtų dviprasmybės. Dabar šitoje tvarkoje numatyta, kad galima turėti būstą Vilniuje ir gauti viešbutį – tai nėra uždrausta. Reikėjo normalią tvarką nustatyti, tada visiems būtų aišku“, – kalbėjo parlamentaras.

ELTA primena, kad portalas 15min.lt paskelbė, kad Jaroslavui Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje galimai gyvena ne jis, o jo dukra Karolina Narkevič. Pagal Seimo statutą, Seimo narių artimieji gali gyventi šiuose butuose tik tada, kai juose gyvena patys parlamentarai.

LRT radijas pranešė, kad įtariama, jog parlamentaro Zbignevo Jedinskio sūnus gyvena tėvui skirtame bute Seimo viešbutyje.

Taip pat viešojoje erdvėje pasirodė informacijos, kad Seimo viešbutyje gyvena ir tie parlamentarai, kurie turi butus Vilniuje. Tarp tokių Seimo narių keli valdantieji. „Valstietis“ Darius Kaminskas.

Politikas LRT radijui teigė, kad Seimo viešbutyje gyvena todėl, kad Vilniuje turimą įvairų nekilnojamąjį turtą jo žmona nuomoja. Kita „valstietė“ Laimutė Matkevičienė prisipažino gyvenanti Seimo viešbutyje, nes, kaip aiškino ji, savo butą yra užleidusi sūnui ir jo šeimai. Anot LRT radijo, tarp šių politikų patenka ir „socialdarbietė“ Rimantė Šalaševičiūtė. Politikė aiškino, kad galimybe gyventi Seimo viešbutyje naudojasi todėl, kad nevairuoja automobilio.

„Valstietė“ Agnė Širinskienė pastarąją savaitę etikos sargams adresuotame kreipimesi prašė pripažinti, kad ir konservatorė Agnė Bilotaitė piktnaudžiavo savo, kaip Seimo narės, teisėmis, laikė užėmusi nenaudojamą ir valstybės lėšomis išlaikomą butą Seimo viešbutyje, nors jame pati negyveno bei apie tai neinformavo Seimo kanceliarijos.

Kreipimesi prašoma įvertinti, ar konservatorė A. Bilotaitė neturėtų grąžinti į valstybės biudžetą lėšų, kurias valstybė sumokėjo už jai skirto būsto išlaikymą.