Jo teigimu, pirmiausia turi atsirasti teisiniai argumentai parlamentarės atleidimui, nes istorija, sako V. Tomaševskis, primena susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atvejį.

„Aš kalbų nekomentuoju. Per daug mes komentuojame kalbas. Jei bus veiksmas, tai tada jau galėsim (kalbėti – ELTA). Veiksmas – tekstas, parašai ir taip toliau. Jokio teksto nėra, ten tokie žodžiai. Jeigu sės teisininkai rašyti tekstą, tada gali paaiškėti, kad nėra, ką rašyti“, – Eltai sakė V. Tomaševskis.

Kartu LLRA-KŠS lyderis pabrėžė, kad interpeliacijos organizavimas reikalauja ir teisinių veiksmų, tad tik tokiems veiksmams atsiradus, sako V. Tomaševskis, bus galima vertinti situaciją.

„Čia nėra ant tuščio lapo parašų rinkimas – čia yra aprašyti galimi pažeidimai arba kažkokie pretekstai. Čia reikia išsiaiškinti formą, apiforminti. Kad nebūtų taip, kaip su Narkevičium: tais mėnesiais – tuščios kalbos apie niekus, o dabar paaiškėjo, kad nieko jis nepažeidė, tik suvalgė pietus ir jau (pinigus – ELTA) grąžino. (...) Čia ta pati istorija, tris mėnesius žiniasklaida kalba apie niekus“, – teigė LLRA-KŠS lyderis.

„Reikia užregistruoti tam tikrą dokumentą, o tai yra teisinis veiksmas“, – pridūrė V. Tomaševskis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete nesutapus parlamentarų nuomonėms dėl komisijos tikslingumo, opozicija, nelaukdama komiteto išvadų, organizuoja Seimo narių parašus sudaryti apkaltos komisiją dėl parlamentarės I. Rozovos.

Apie tai po komiteto posėdžio trečiadienį pranešė Seimo narė Dovilė Šakalienė.