Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) senbuviai prispaudė Gintautą Palucką prisiimti atsakomybę dėl prastų rezultatų Seimo rinkimuose ir atsistatydinti, tuo metu LLRA-KŠS gretose bent jau šiuo atžvilgiu – viskas priešingai.

Kaip Eltai teigė ilgametis LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, po pralaimėtų Seimo rinkimų jo lyderystės partijoje ne tik niekas nekvestionavo, bet, atvirkščiai, partiečiai „aštriai priešinosi“, kad klausimas dėl tolesnio jo pirmininkavimo būtų keliamas.

„Partijos nariai tam (balsavimui dėl tolesnio pirmininkavimo – ELTA) priešinosi, sakė, kad net klausimas toks nekyla, aršiai tam priešinosi (...) Bet dėl viso pikto aš paprašiau balavimo – tai vienbalsiai ir palaikė mane“, – Eltai sakė europarlamentaras.
Jis neslėpė, kad ir pats LLRA-KŠS parodytų rezultatų rudenį vykusiuose rinkimuose nelaiko akstinu svarstyti, ar jis vis dar yra tinkamas vadovauti tautinių mažumų pagrindu organizuotai politinei jėgai.

Pasak jo, tai, kad partija nebeperžengė 5 proc. barjero ir kad į Seimą pateko tik vienmandatėse išrinkti trys LLRA-KŠS atstovai, nebūtinai reiškia pralaimėjimą politinei jėgai.
„Žinote, vieni sako, kad tik trys, o yra tokių, kurie sako net trys. Tai retorinis klausimas, prieš 10 metų mes tik du parlamentarus turėjome“, – sakė V. Tomaševskis.

Jo įsitikinimu, tai apskritai vienas geriausių partijos pasirodymų, jei žiūrėtume ilgesnėje laiko perspektyvoje.

„Dėl to mūsų partijai tokių klausimų ir nekilo“, – sakė jis.

Tad, tęsė V. Tomaševskis, partijos taryba ir nutarė, kad LLRA-KŠS pasirodė gerai, nepaisant to, kad liko už 5 proc. brūkšnio ribų.

„Buvo prieita prie tokios formuluotės, kad rinkimuose pasirodėme neblogai, tiesiog neperžengėme barjero“, – teigė politikas.

Kita vertus, nors V. Tomaševkis savo partijos pasiekimus Seimo rinkimuose ir vertino pozityviai, likusių nuoskaudų dėl visuomenininko Andriaus Tapino surengtos ir prieš jį nukreiptos akcijos rinkimų išvakarėse neslėpė. Pasak politiko, tai ne tik buvo viena iš priežasčių, kodėl jo partija į Seimą nepateko. V. Tomaševkio teigimu, nepatenkintas prašymas dėl šios vykdytos akcijos parlemento rinkimų rezultatus pripažinti negaliojančiais suformavo tam tikrą neapibrėžtumą LLRA-KŠS ateičiai.

„Mes galime daug dirbti ir laikytis įstatymų, išleisti tam tikrus finansus rinkimuose, viską deklaruoti, ką reikia deklaruoti, bet ateis kažkoks veikėjas, kuris išleis 300 tūkst. egzempliorių laikraščių, paleis videoklipus, neturėdamas teisės, o mes net teisme apie tai negalėsime kalbėti“, – sakė V. Tomaševskis.

Politikas galvoje turėjo tai, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) po gauto skundo nusprendė, jog visuomenininko ir televizijos laidų vedėjo A. Tapino inicijuota plataus masto informacinė kampanija „Viso gero, Voldemortai“ buvo neigiama reklama, tačiau rinkimų kampanijos įstatymo nepažeidė. Vėliau Konstitucinis Teismas, gavęs valstiečių“, „socialdarbiečių“ ir LLRA-KŠS kreipimąsi dėl klausimo, ar per 2020 metų Seimo rinkimus nebuvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas, nagrinėti atsisakė. Konstitucinis Teismas konstatavo, kad Seimas praleido įstatymu nustatytą minėtą maksimalų 72 valandų (3 dienų) terminą tokiam paklausimui pateikti.