„Ne, mes nesame net tolimi giminaičiai. Tai yra dezinformacija. Šita dezinformacija yra melas, kuris yra skleidžiamas. (…) O priežastis gali būti viena. Mano žmonos mergautinė pavardė yra yra Narkevič, bet jos tėvas yra kilęs iš Minsko srities. Jis atvažiavo į Lietuvą po karo.

Nedori žmonės žino, kad taip nėra, kadangi šitas klausimas jau buvo eskaluojamas. Kažkur „Respublikoje“ prieš dešimt metų buvo paskleista dezinformacija. Visiems išaiškinta, bet kažkas nori vėl sukti šitą ratą“, – laidoje „Delfi Diena“ kalbėjo V. Tomaševskis.

Politikas patikino, kad jo ir J. Narkevičiaus šeimų nesieja net tolimi giminystės ryšiai.

„Aš susipažinau su J. Narkevičiumi 1992 m., būdamas 27 metų, jis buvo trisdešimties. Jis buvo Lenkų sąjungos veikėjas, aš buvau – Vilniaus rajono skyriaus. (…) Tai yra labai garbinga Narkevičių šeima. Su žmona susipažinome gal 1995 metais. Jeigu jie būtų mūsų giminaičiai, tai būtų garbė“, – sakė V. Tomaševskis.

Politikas dėstė savo poziciją, kad J. Narkevičius susilaukia kritikos dėl savo darbo ir pavaldžių įmonių tikrinimo. Jis taip pat sako, kad jaučiasi pervertintas, kai girdi, kad J. Narkevičius savo postą išsaugo tik dėl jo įtakos.

Nausėda nemano, kad ministras gali toliau eiti pareigas

Prezidentas Gitanas Nausėda interviu „Delfi“ sakė, kad ministro J. Narkevičiaus likimas ne premjero, ar valdančiosios koalicijos lyderio rankose.

„Jeigu atvirai, raktelis yra net ir ne pas premjerą, ir ne pas poną Karbauskį“, – apie J. Narkevičiaus likimą užsiminė šalies vadovas.

Paklausus, ar sprendimo galia yra LLRA–KŠS pirmininko V. Tomaševskio rankose, G. Nausėda to nepaneigė.

„Pabandykite atlikti elementarią analizę, nesunkiai nustatysite“, – sakė jis. Šalies vadovas taip pat prakalbo ir apie tai, kodėl šio klausimo vis nepavyksta išspręsti.

„Visiškai nesunku būtų šį asmenį pakeisti kitu ir toliau ramiai dirbti, koalicijos sudėtis liktų tokia pati, santykiai su Prezidentūra būtų visiškai kitokie, negu dabar. Viskas būtų tvarkoje. Bet yra nuostata, arba šis ministras, arba jokio ministro. Kuomet klausimas keliamas taip, tada jis tiesiog sustabarėję ir jo neįmanoma išspręsti“, – kalbėjo šalies vadovas.

Ketvirtadienį G. Nausėda žurnalistams sakė, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius negali eiti savo pareigų, nes jam vis tenka aiškintis dėl padarytų klaidų.