„Mes turėjome keletą pasiūlymų. Pasiūlėme ieškoti kontaktų su Baltarusijos pareigūnais, jei su Aliaksandru Lukašenka nesikalbama, jei jis nepripažintas prezidentu. Tai yra ministerija, ambasados, pasienio pareigūnai. Kitas klausimas – mano asmeninis pasiūlymas– stiprinti savivaldą“, – teigė V. Tomaševskis.

Politikas teigė, jog dar vienas iš LLRA–KŠS pasiūlymų susijęs su Ruklos poligonu.

„Tai nuskambėjo ir iš ponios premjerės lūpų. Tai yra milžiniški plotai, 12 tūkst. hektarų, maždaug pusė Vilniaus teritorijos, aišku, aptvertos. Ir tai būtų tinkama vieta, jeigu šita krizė nesibaigs, ją suvaldyti“, – teigė LLRA–KŠS vadovas.

Delfi primena, jog ketvirtadienį į Prezidentūrą prezidento Gitano Nausėdos kvietimu buvo susirinkę parlamentinių partijų lyderiai, taip pat premjerė Ingrida Šimonytė.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Vyriausybė yra numačiusi perkelti šiuo metu pasienio užkardose, savivaldybių ir kitose patalpose apgyvendintus migrantus į kelias didesnes stovyklas, tačiau susiduria su aktyviu dalies gyventojų pasipriešinimu.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)