„90 procentų jis pasakė apie A. Kubiliaus Vyriausybės veiksmus, kada guminėmis kulkomis šaudė į protestuojančius ir niekas už tai neatsakė. Buvo pažeista Konstitucija, buvo atimtos pensijos ir pašalpos. Šitas sakinys ištrauktas iš konteksto, ir mes turime baigti šį komentarą, nes tai yra eskalavimas“, – LRT radijui tvirtino LLRA-KŠS pirmininkas, komentuodamas partiečio samprotavimus, kuriuose buvo pažymėta, kad prievartą prieš protestuotojus naudojusi Baltarusijos policija tiesiog gynė Konstituciją.

Europarlamentaras akcentavo, kad jis ir jo vedama partija Aliaksandro Lukašenkos režimo smurtą prieš taikius protestuotojus pasmerkė.
„Mūsų frakcija pasmerkė smurtą, problemos nėra“, – teigė politikas. Todėl, V. Tomaševskio nuomone, kilęs pasipiktinimas dėl Z. Jedinskio pareikštos pozicijos bei viešojoje erdvėje pasipylę komentarai yra tiesiog niekai.

„Visą savaitę kalbama apie niekus, kad kažkas kažkur kažką pasakė“, – pažymėjo jis ir dar kartą grįžo prie Konstituciją ir žmogaus teises pamynusių konservatorių naratyvo.

„Konservatoriai yra šventos karvės... Jie tada pažeidė Konstituciją 2009 m., šaudė į žmones protestuojančius, atėmė pensijas, o dabar visi gina konservatorius, nes žmonės pamiršo. Z. Jedinskis turi drąsos tai pasakyti“, – teigė jis, galiausiai pabrėždamas, kad laisvoje šalyje ne kartą dėl pareikštų pozicijų kritikos susilaukęs Z. Jedinskis turi teisę mąstyti taip, kaip mąsto.

„Jis turi teisę mąstyti taip, kaip mąsto, o ar jis teisus ar neteisus, žmonės nuspręs per rinkimus“, – apibendrino V. Tomaševskis.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę viešojoje erdvėje aštrią kritiką sukėlusiame ir vėliau ištrintame feisbuko įraše Z. Jedinskis teigė: „A. Lukašenka iš lietuviškų konservatorių išmoko, kaip nuraminti protestus. Skirtumas tik tas, kad Baltarusijoje policija gina Konstituciją, o Lietuvoje 2009 metais policija gynė tuos, kurie pažeidė Konstituciją, tai yra policija gynė konservatorių valdžią, kuri per vadinamąją „naktinę reformą“, pažeisdama Konstituciją, sumažino pensijas ir atlyginimus.“