Vėjas bus mažiau juntamas ir tik perkūnijos metu galimi vėjo sustiprėjimai iki 14 m/s. Temperatūra nedaug skirsis nuo vakar.

Šilčiausia bus Vidurio Lietuvoje 28-29 laipsniai, kituose regionuose temperatūra svyruos tarp 26-27 šilumos ir tik pajūryje, krypstant vėjui nuo jūros, oras tespės sušilti iki 24-25 laipsnių.

Ši diena numatoma karšta ir tvanki, bet naujų gegužės 22 dienos rekordų greičiausiai jau nepasieksime, nes 2007 ir 2012 metais oras mūsų krašte šilo net iki 28-31 laipsnio karščio. Ketvirtadienis bus dar vienu dviem laipsniais vėsesnis.

Ketvirtadienio naktį palis nedaug ir tik vietomis. Dvelks silpnas vėjas. Temperatūra išliks aukšta – nuo 12 iki 16 laipsnių šilumos.

Dieną situacija keisis - prie Lietuvos priartės kontrastingas atmosferos frontas. Jis suaktyvės tik po vidurdienio, todėl oras dar daugelyje rajonų spės sušilti iki 23-28 laipsnių. Prie jūros prognozuojama apie 19 laipsnių. Iki vakaro trumpos liūtys su perkūnija pasklis po visą šalį, vietomis lis smarkiai. Per perkūniją vėjo gūsiai sieks 15-18 m/s greitį.

Penktadienį lietaus debesų juosta tęs savo kelionę per mūsų šalį. Dienos temperatūra taps maždaug 5-7 laipsniais žemesnė.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)