Vaizdo įrašas išplito tarp paauglių plačiai naudojamoje socialinėje platformoje ir kai kuriems vartotojams sukėlė nerimą, kas atsitiko nufilmuotai mergaitei. Jis pavadintas „Kas čia rajone, mes čia rajone“. Jame girdėti, kaip filmuotoja komentuoja: „Šeškai“, „Subačiovkė“, „Pilai“ yra mano rajonas, kuriuos aš gerbiu ir myliu. Gerai, klausimas, dabar aiškinkis, kodėl taip padarei?“.

Klūpanti nepilnametė įsiterpia ir paklausia, ar jau galėtų atsistoti, tačiau jai neleidžiama to padaryti ir prašoma vėl pasakyti, „kodėl taip padarei?“. Mergaitė atsako, kad kai atsistos ir paaiškins, bet tuomet pasigirsta grasinimų lavina.

„Tai yra pamoina. O tu nenori, kad tau dar kelis pliūchus p***čiau arba aš, arba ji?“, – klausia toliau filmuotoja.

Smurtas

Taip pat fone pasigirsta kitos paauglės pasiūlymas: „Arba aš tiesiog iš kumščio tiesiog p**iu.“ Girdimas ir rusiškas komentaras: „Tak ja srazu v celiust je***ula? (liet. „Taip iškart tau į žandikaulį pi***iau“).

Deja, šioje vietoje ir nutrūksta vaizdo įrašas, todėl lieka neaišku, kaip toliau buvo „išsiaiškinti“ santykiai. Pats veiksmas dėl paminėtų Vilniaus mikrorajonų greičiausiai šiame mieste ir vyko, įrašą matę žmonės kreipėsi į žiniasklaidą dėl paviešinimo ir prašė viską išsiaiškinti.

Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorovskoja, paklausta, ar teisėsauga žino apie šį atvejį ir jei taip, ar planuoja imtis veiksmų, pakomentavo, kad pavyko išsiaiškinti, jog policija apie šį įvykį buvo informuota lapkričio 14 d.

„Įvykio aplinkybes aiškinasi Vilniaus m. antrojo policijos komisariato pareigūnai ir kol kas sprendimas nepriimtas.“

Taigi, šiuo metu lieka neaišku kodėl ir kada įvyko šis konfliktas.

Kaune ištirti nepilnamečių nusikaltimų protrūkiai

„Delfi“ primena, kad anksčiau socialinėje erdvėje plito nepilnamečių smurto protrūkiai iš Kauno. Šio miesto policijos pareigūnai lapkričio pradžioje paskelbė, kad kartu su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais sėkmingai baigė keliolika ikiteisminių tyrimų, susijusių su nepilnamečių asmenų daromais nusikaltimais.

Policijos pareigūnai išaiškino ne vieną paauglių daromą nusikaltimą, kurie ne vienu patalpintu vaizdo įrašu viešojoje erdvėje baugino gyventojus. Pareigūnai profesionaliai ir greitai siekė išsiaiškinti teisės pažeidimus darančius jaunuolius bei imtis priemonių dėl visuomenės saugumo, kad ateityje tokį nusikalstamą elgesį užkardyti, pranešė policija.

Ypatingo pareigūnų dėmesio sulaukė bei tuo pačiu atkreipę ir visuomenės susidomėjimą keleto minučių vaizdo įrašai, patalpinti socialiniuose tinkluose, kuriuose matyti grupelė paauglių, smurtaujančių prieš kitus panašaus amžiaus jaunuolius. Buvo nustatyta, jog šių metų vasarą, rugpjūčio mėn. pabaigoje, vieną popietę populiariame miestiečių lankomame Draugystės parke Kaune jaunuolių grupelė, kurių amžius nuo 16 iki 18 metų, sumušė nepilnametį (gim. 2005 m.). Keturiems jaunuoliams, iš kurių 2 vaikinai ir mergina nepilnamečiai (visi gim. 2004 m.), buvo pareikšti įtarimai dėl nesunkaus kūno sužalojimo pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d.

Konfliktas tarp paauglių kilo dėl merginos, ko pasekoje nukentėjusiajam buvo suduoti smūgiai į įvairias kūno vietas.

Nepilnamečiai įtariamieji prisipažįsta sužaloję bendraamžį bei suvokia savo poelgio pasekmes, nuoširdžiai gailisi. Šiuo metu visiems nusikaltimą padariusiems paaugliams yra pareikšti įtarimai, paskirtos kardomosios priemonės. Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK Veiklos skyriaus pareigūnų grupė toliau atlieka kitus procesinius veiksmus, ikiteisminis tyrimas šiuo metu eigoje.

Kitas paauglių incidentas taip pat įvyko Draugystės parke. Spalio mėn. pradžioje prie nepilnamečio (gim. 2004 m.) priėję keli panašaus amžiaus jaunuoliai pargriovė jį ant žemės bei kojomis ir rankomis tyčia sudavė pastarajam smūgius į galvos sritį. Kilus žodiniam konfliktui, galimai ir vėl dėl merginų, viešoje vietoje, matant pašaliniams parko lankytojams, kartu buvo sumuštas ir kitas 15 metų paauglys. Dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 284 str. (dėl viešosios tvarkos pažeidimo), kuriame nukentėjusiaisiais šiame ikiteisminiame tyrime pripažinti 2 nepilnamečiai.