Įmonė savo komentarą ketvirtadienį paskelbė reaguodama į parlamente kilusią diskusiją dėl įmonės vaidmens gaminant vakcinas.

„Thermo Fisher Scientific” didžiuojasi dalyvaudama daugiau kaip 200 globalių projektų, skirtų užkirsti kelią Covid-19 infekcijai, ir taip padėdama klientams kurti bei gaminti Covid-19 vakcinas, vystyti naujus terapijos ir gydymo būdus“, – teigiama pranešime.

„Vilniaus padalinyje nėra gaminamos jokio tipo vakcinos, tačiau klientams mes tiekiame gyvybės mokslų reagentus, kurie galiausiai kaip komponentai gali būti naudojami kuriant ir vystant vakcinas“, – nurodo bendrovė.

Kiek anksčiau ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime opozicijos parlamentarė Aušrinė Armonaitė sveikatos apsaugos ministro paklausė apie tariamą vakcinos gaminimą Lietuvoje JAV rinkai.

„Ar jums yra žinoma, kad Lietuvoje „Thermo Fisher Scientific“ gamina Covid vakciną Amerikos rinkai ir netgi, kaip suprantu, priestatą stato „Moderna“ ir „Pfizer“ vakcinoms? Ar jūs deratės su jais, kad mes nusipirktume vakciną, kuri yra gamina čia, Lietuvoje, kad galėtume ją gauti greičiau?“, – sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos paklausė A. Armonaitė.

Atsakydamas į klausimą sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pabrėžė, kad prie prie bendro pirkimo mechanizmo prisijungusios Europos Sąjungos šalys narės negali atskirai derėtis su gamintojais.