Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas DELFI patvirtino, kad dėl galimo smurto prieš mažametę jau pradėtas ikiteisminis tyrimas. Atstovo teigimu, į pareigūnus kreipėsi smurtą įtariantis mergaitės tėvas.

„Pilietis yra pateikęs prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 140 straipsnio 3 dalį ir tas tyrimas jau pradėtas: apklausiami liudininkai, aiškinamos aplinkybės“, – teigė T. Bražėnas.

LR BK 140 straipsnyje kalbama apie fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, pagal nurodytą straipsnį, baudžiamas baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Policijos atstovas teigė, kad tai – ne pirmas minėto piliečio kreipimasis į pareigūnus. „Anksčiau buvo pradėta viena byla to paties piliečio prašymu, bet ji buvo nutraukta nepasitvirtinus faktus. Dabar jis kreipėsi pakartotinai“, – kalbėjo T. Bražėnas ir pridūrė, kad ankstesnio ikiteisminio tyrimo metu prašymą dėl galimai netinkamo patėvio elgesio pateikęs vyras vengė lankytis posėdžiuose.

T. Bražėno teigimu, net jei ir antras ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas, pareigūnai reaguos ir į tolimesnius jo skundus. „Aplinkybės gali keistis, tačiau, kiek žinau, tai šeimos reikalas, tyrėjai per daug neatvirauja, – kalbėjo atstovas teigdamas, kad negali atskleisti daug detalių. – Kaip suprantu, viduje vyksta kažkokie barniai, kuriuos jis bando tokiu būdu įrodinėti.“

Policijos atstovas patvirtino, kad tėvas renka ir vaizdinius įrodymus – jau minėtus vaizdo įrašus feisbuke, kuriuose mažametė kalba apie galimą patėvio smurtą. „Policijos pareigūnai dirba savo darbą ir nagrinėja, žiūri realius faktus, o ne emocijas“, – teigė T. Bražėnas.

Jo teigimu, pareiškimo dėl galimų neteisėtų tėvo veiksmų nėra, tačiau atstovas teigė, kad „kaip prokurorė sako, neatmestina tokia galimybė, kad gali būti kreipimasis ir iš mamos pusės“.

T. Bražėnas negalėjo įvardyti, kada buvo vykdomas pirmasis ikiteisminis tyrimas, tačiau teigė, kad tai vyko šįmet.