Jo teigimu, vyraujant maloniai šilumai ir saulėtam dangui taip ir norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke, tačiau dėl nepalankių meteorologinių sąlygų teršalų išsisklaidymui didesniuose Lietuvos miestuose išaugusi oro tarša.

„Šiandien šalyje dangus bus giedras, pūs kiek juntamesnis rytų, pietryčių krypties vėjas. Vietomis termometrų stulpeliai dieną kils iki 12 laipsnių šilumos. Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 9, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 10–11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ir penktadienį bus šiek tiek vėsiau. Kritulių ir toliau nenumatoma.

Ketvirtadienį vyraus menkai debesuotas dangus. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių krypties vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 0–5, šalies rytuose tarp 6–8 laipsnių šalčio. Dienos metu Vilniuje oras šils iki 6, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 7 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Penktadienį išsilaikys labai panašūs orai. Nakties metu temperatūra kris iki 1–5, šalies rytuose iki 6–8 laipsnių žemiau nulio. Dieną vėl lepins saulės spinduliai, tik po pietų kai kur debesų gretos gali būti didesnės. Pūs nesmarkus pietinių krypčių vėjas. Temperatūra bus panaši kaip ir ketvirtadienio dieną“, – prognozavo jis.

Pirmasis pavasario rytas Vilniuje

Taip pat nurodė, kad pagal dabartinius duomenis, savaitgalio dienomis termometrų stulpeliai šoktels aukščiau, o naktimis šaltis taip pat sušvelnės.

„Šeštadienio naktį silpnai teigiama temperatūra vyraus vakariniuose šalies pakraščiuose, o šalies rytuose paspaus 6 laipsnių šaltis. Dienos metu vietomis danguje sukiosis debesys. Pūs žvarbesnis šiaurinių krypčių vėjas. Numatoma 5–11 laipsnių šiluma.

Sekmadienio naktį pasikandžios 1–5 laipsnių šaltukas. Diena turėtų būti saulėta, pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas. Tikėtina, kad bus dar šilčiau ir temperatūra kils iki 7–12 laipsnių šilumos.

Remiantis dabartiniais duomenimis, kitą savaitę žymesnių kritulių vis dar nesulauksime, tačiau yra tikimybė, jog į Lietuvą plūstels šiltesni orai ir dienomis vyraus 8–14, kai kur ir didesnė šiluma. Visgi, prognozės dar gali šiek tiek kisti, jos kasdien atnaujinamos ir tikslinamos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją