Kaip pranešė Policijos departamentas, pratybų scenarijuje numatyta, kad penktadienio naktį penkių nenustatytų asmenų grupė įvykdė Mažeikių r. policijos komisariato pastato užpuolimą, po kurio iš areštinės pabėgo 20 sulaikytų asmenų. Iš jų - 9 asmenys, įtariama nelegaliai patekę į Lietuvą. Scenarijuje numatyta, jog bėgliai juda link Telšių ir gali vykdyti teroristinius išpuolius.

Pratyboms mobilizuoti namuose buvę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, įvedus planą „Sulaikymas“, į pagalbą pasitelktos Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono pajėgos. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pavedė sušaukti Policijos ekstremalių situacijų centrą, kuris koordinuoja operacijos veiksmus, sąveiką su Lietuvos kariuomene.

Po instruktažo, pareigūnų ekipažai išdėstyti Alytuje bei stabdo ir tikrinti transporto priemones, vykdyti kitus pabėgusių asmenų paieškos ir sulaikymo veiksmus. Į pagalbą policija pasitelkė kariškius.

Kaip BNS informavo Policijos departamentas, tai - vienos didžiausių bendrų policijos ir kariuomenės pratybų, vykstančios pagal pasirašytą bendradarbiavimo priemonių planą, jose dalyvauja 160 kariškių ir per 120 policijos pareigūnų.