Nauja dauguma formuojasi žlugus opozicijos pastangoms perimti rajono savivaldybės, turinčios 40 tūkst. gyventojų, valdžią.

Meras penktadienį BNS pranešė, kad dėl koalicinio susitarimo baigia tartis Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“, Liberalų sąjūdis ir keli laisvi savivaldybės tarybos nariai.

Tokia koalicija turėtų 14 iš 27 balsų taryboje.

„Didžiausias iššūkis yra susitvarkyti su politine situacija rajone, pasiekti stabilumo, o visi kiti dalykai yra sutartiniai“, – BNS sakė P. Kuizinas.

„Kitą savaitę pateiksime, ką dar ruošiamės nuveikti“, – pridūrė jis.

P. Kuizinas šią savaitę registravo projektus, kuriais į rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pasiūlė partietį Kęstutį Anglicką, o į vicemerus – „tvarkiečių“ atstovą Almantą Lukavičių.

Savivaldybės vadovas teigė, kad kandidatūros į administracijos direktoriaus pavaduotojus bus pasiūlytos baigus rengti koalicinį susitarimą.

Rugpjūčio pradžioje žlugo opozicijos bandymas sudaryti valdančiąją daugumą, socialdemokratams, konservatoriams ir laisviems tarybos nariams nepavykus atleisti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų „darbiečių“.

Dar anksčiau Telšius valdė Darbo partijos, socialdemokratų, konservatorių ir „valstiečių“ koalicija.

Merų ir savivaldybių tarybų rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų vasario – kovo mėnesiais.