Avarija Telšių šilumos trasoje įvyko penktadienį. Gyventojai kaltina šilumą tiekiančios įmonės atstovus laiku namuose iš šilumos sistemų neišleidus vandens. Dėl to sušalę sprogo radiatoriai.

Telšių šilumos tinklus prižiūrinčios „Litesko“ bendrovės atstovas Nerijus Mikalajūnas sako, kad remonto darbus apsunkina tai, kad rytą sunku patekti į gyventojų butus.

„Šilumos atnaujinimui mieste skiriame visas savo pajėgas, tačiau remonto darbus apsunkina ekstremalios oro sąlygos. Šiuo metu suformuota „Litesko“ specialistų komanda, kuri lankosi kiekviename miesto name ir bute bei fiksuoja namų vidaus sistemų pažeidimus“, - sakė „Litesko“ filialo Telšiuose vadovas Vytautas Milašius.

Jo teigimu, siekiant kaip įmanoma greičiau atnaujinti šilumos tiekimą, išplėstas ir pagalbos skambučių centro specialistų, fiksuojančių telšiškių pranešimus apie šildymo sutrikimus, ratas. Apie gedimus gyventojai kviečiami informuoti bendrovę pagalbos telefonu 8 444 78565.

Šilumos stokojantys telšiškiai kviečiami atvykti į Ketvirtąją vidurinę mokyklą (Cvirkos g. 2) ir karinį dalinį (Karaliaus Mindaugo g.1). Čia gyventojai aprūpinami karšta arbata ir sumuštiniais.

Telšiškiams prieglobstis mokykloje ir kariniame dalinyje bus suteikiamas tol, kol šildymo sutrikimai mieste nebus pilnai likviduoti. Atnaujinus šilumos tiekimą miestui, bus operatyviai nustatytos avarijos priežastys ir apie jas informuotos atsakingos institucijos ir visuomenė.