Šį kartą į posėdį neatvyko 7 kaltinamieji: du atsiuntė medicinines pažymas, penkių neatvykimo priežastys - nežinomos.

Minėtiems penkiems kaltinamiesiems teismas skyrė skirti 10 minimalių gyvenimo lygių dydžio - 1300 litų baudas.

Tokios pat bausmės sulaukė ir neatvykęs penketo advokatas. Antrasis nepasirodęs advokatas teismui pranešė, kad atvykti negalėjo dėl ligos, pranešė teismas.

Nubaustieji bei teismo posėdyje taip pat nepasirodžiusi viena nukentėjusiųjų į kitą posėdį bus atvesdinti policijos pareigūnų pagalba.
Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Paulius Jablonskas teismo prašė kaltinamuosius, kurie be pateisinamos priežasties neatvyko į teismą, atvesdinti į kitą posėdį. Dėl advokatų prokuroras teismo prašė informuoti Advokatų tarybą.

Dviejų kaltinamųjų - Skomanto Pakalkos ir Tomo Virbicko - byla yra atskirta, nes šie asmenys, esą slapstosi nuo teismo.

Dėl jų teismas yra paskelbęs paiešką. Pareigūnams juos radus, jie bus suimti.

"Jiems paskirtos kardomosios priemonės ir duomenų, kad jie būtų surasti, nėra. (...) Jeigu neklystu posėdžio sekretorė turi duomenų apie vieną iš kaltinamųjų, ir kitas kaltinamasis taip pat teiravosi apie teismo posėdį. Matomai, yra šansų juos kitą posėdį pristatyti arba jie atvyks patys", - sakė P.Jablonskas.

Kitas posėdis yra numatytas vasario 18-ąją.

Riaušių byloje kaltinamaisiais yra įvardijami šie asmenys: Darius Subotkevičius, Tadas Šoblis, Romas Vaicekauskas, Genrikas Lisovskis, Edgaras Švabauskas, Aleksandras Daško, Tomas Čaikauskas, Karolis Lenkovskis, Jurijus Šidlionokas, Edgaras Jonušas, Andrejus Artemenko, Slavomiras Stankevičius, Aleksandras Aškelovičius, Tomas Virbickas, Aivaras Avgustinas, Česlavas Dukelis, Česlovas Bitovtas, Skomantas Pakalka, Tomas Čedrauskas, Vadimas Kundinovičius, Aleksejus Druzevas, Saulius Stepaitis, Saulius Žukauskas, Arturas Pantiuchinas, Leonidas Ivanovas, Sigitas Astratovas, Michailas Gajevskis, Arturas Laveckis ir Veslavas Lukaševičius.

Kaltinamiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė pagal Baudžiamojo kodekso 283 straipsnio 2 dalį, kuri numato riaušių organizatoriams, provokatoriams, smurtautojams ar turtą niokojusiems ar kitaip šiurkščiai viešąją tvarką pažeidusiems asmenims, kurie priešinosi policininkams arba naudojo šaunamąjį ginklą ar sprogmenis, laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Bylos duomenimis, šių metų sausio 16 dieną prie Seimo rūmų kaltinamieji priešinosi policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams, daužė stiklus, niokojo parduotuves ir kitaip pažeidė viešąją tvarką.
Vilniaus apygardos prokuratūra dar nėra iki galo baigusi tyrimo dėl riaušių organizavimo ir dalyvavimo jose.

Spalį Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis BNS sakė, kad kita byla dar tiriama. Joje - keliasdešimt įtariamųjų.

Du tyrimus nuspręsta vykdyti dėl to, kad būtų greičiau išnagrinėtos bylos ir nevilkinamas baudžiamasis procesas.

Sausio 16-ąją Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykęs profesinių sąjungų organizuotas mitingas prieš Vyriausybės padidintus mokesčius baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo apie 30 žmonių, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą. Profsąjungų atstovai tąkart nuo riaušininkų atsiribojo.

Riaušininkus tramdę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, gumines kulkas. Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių.