Ši byla atskirta iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamo vadinamojo teisėjų korupcijos tyrimo, penktadienį pranešė teisėsauga.

Bylos duomenimis, įtariama, kad tuometinis prokuroras kyšį paėmė per tris kartus grynaisiais pinigais iš kokaino byloje sulaikyto klaipėdiečio Virgilijaus Valiaus.

Korupcijos bylos tyrėjai mano, kad prokuroras neteisėtai veikė įtariamojo V. Valiaus naudai: atskleidė tarnybos paslaptį sudarančią informaciją, priėmė įtariamajam palankius sprendimus bei kitais savo veiksmais siekė padėti įtariamajam išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Kartu su eksprokuroru A. Giniočiu bus teisiamas ir V. Valius, taip pat jo advokatas Aivaras Surblys. Pastarieji kaltinami papirkimu.

Generalinio prokuroro sprendimu A. Giniotis buvo atleistas iš prokuroro pareigų 2019 metų rugsėjį, gavus Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriuje atlikto tarnybinio patikrinimo išvadas bei teikimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

Eksprokuroras bylinėjosi dėl atleidimo iš tarnybos, šiemet liepą teismas jo skundą atmetė.

Itin didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl galimos plataus masto korupcijos teisinėje sistemoje buvo pradėtas 2019 metų vasarį.

Šiuo metu jame yra 27 įtariamieji, tiriama daugiau nei 120 nusikalstamų veikų.

Per dvejus metus nuo šio ikiteisminio tyrimo buvo atskirta ir teisminiam nagrinėjimui perduota jau 13 baudžiamųjų bylų, šešios iš jų šiuo metu nagrinėjamos teisme.

Šeši asmenys yra pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos.

Kuriam teismui perduoti nagrinėti A. Giniočio, A. Surblio ir V. Valiaus bylą, spręs Apeliacinis teismas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją