Tai DELFI sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vilma Gužaitė, kol kas nedrįstanti prognozuoti, kada byla pasieks teismą. Tiesa, netrukus Temidės tarnams turėtų būti perduota dar viena buvusios Seimo kasininkės Reginos Petkelienės bičiulės Olgos Goluskaitės byla – ji įtariama pinigų pasisavinimu iš Nacionalinės sveikatos tarybos.

Ikiteisminio tyrimo metu yra tiriama Seimo kanceliarijos veikla nuo 2008-ųjų sausio iki 2009-ųjų liepos.

Tuo tarpu viena įtariamųjų aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo byloje – anksčiau visą Seimo biudžetą kontroliavusi Finansų departamento vadovė D. Petrauskienė ketvirtadienį buvo iškviesta į Vilniaus apygardos teismą. Čia ji davė parodymus R. Petkelienės ir O. Goluskaitės byloje.

Į teismą taip pat buvo iškviesti Seimo darbuotojai Sigita Karpickienė ir Alvydas Milkevičius. Visi jie parodymus davė uždarame posėdyje.

Teismas yra nusprendęs, kad liudytojus iš Seimo apklausinės nedalyvaujant pašaliniams asmenims – esą taip siekiama nepakenkti šiuo metu atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo.

D. Petrauskienė baudžiamosios bylos nekomentavo – esą sau yra davusi žodį, kad nekalbės su žurnalistais, nes anksčiau jie iškraipė Seime pasakytus jos žodžius.

Seimo pinigų iššvaistymu kaltinamų R. Petkelienės ir O. Goluskaitės byloje teismas kol kas nėra apklausęs nė pusės liudytojų, todėl nuosprendis byloje bus paskelbtas greičiausiai tik kitąmet.

Duodama parodymus byloje R. Petkelienė yra sakiusi, kad Seimo kanceliarijoje esą visą laiką buvo skolinami pinigai. „Tai buvo įprastas reiškinys, tai ir Olgai skolinau, tai atrodė normalu, – sakė kaltinamoji. – Tai nebuvo išimtis – pinigai buvo skolinami ir Seimo darbuotojams, ir Seimo nariams“.

Pasak jos, apie pinigų skolinimus O. Goluskaitei žinojo jos tiesioginė viršininkė – Finansų departamento direktorė D. Petrauskienė. „Ji niekada neleisdavo sakyti apie skolas, kad niekas nežinotų, jog tokie dalykai vyksta“, – sakė R. Petkelienė, patikinusi, kad direktorė ja pasitikėjo.

R. Petkelienė teigė, kad paskolos Seime buvo suteikiamos visais laikais, tačiau dalis pinigų nebuvo grąžinta net nuo 2006-ųjų. Pinigus, anot jos, skolinosi ir Seimo valdžia, kancleriai ir asmeniškai D. Petrauskienė.

Jeigu baudžiamoji byla baigsis R. Petkelienei ir O. Goluskaitei apkaltinamuoju nuosprendžiu, D. Petrauskienė žada kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo pažeidimo.

„Tegul pirmiausia baigiasi byla, o paskui – žiūrėsime“, – teigė D. Petrauskienė.

DELFI primena, kad Seimo pinigų iššvaistymo byloje ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R. Petkelienė iššvaistė daugiau kaip 370 tūkst. litų, kuriuos apgaule įgijo O. Goluskaitė. Be to, iš Seimo kanceliarijos buvo pasisavinta beveik 70 tūkst. Lt.