Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė BNS sakė, kad į teismą ketinama kreiptis dėl trijų įtariamųjų suėmimo. Šiuo metu areštinėje įskaitant vicemerą, yra keturi įtariamieji.

Kokie įtarimai pateikti vicemerui ir kitiems sulaikytiems asmenims, prokuratūra kol kas nedetalizuoja, taip pat neskelbiama, kuriuos įtariamuosius be vicemero bus prašoma suimti.

K.Kriščiūnas, jo visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė bei dviejų savivaldybės įmonių vadovai naktį praleido areštinėje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai pirmadienį sulaikė ne tik Kauno vicemerą, jo visuomeninę padėjėją, bet Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių "Automobilių stovėjimo aikštelės" direktorių Algimantą Puidoką ir "Panemunės butų ūkio" direktorių Tomą Pilvinį.

Pasak STT pranešimo, šie asmenys sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo,

STT įtariama, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Dienraštis ''Lietuvos rytas" antradienį rašo, kad tyrėjai prasitarė, jog K.Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei "Automobilių stovėjimo aikštelės", o jos vadovai pernelyg nesipriešino.

Visų sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos, krata atlikta ir Z.Zalagėnaitės namuose. Per kratas paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

Sulaikytieji pristatyti į STT Kauno valdybą, kur yra apklausiami. Artimiausiu metu jiems bus pateikti įtarimai.

42 metų K.Kriščiūnui savivaldybėje buvo pavesta rūpintis aplinkos gerinimu ir ekologija, ekologine plėtra ir investicijomis, miesto ūkiu, savivaldybės turto ir statybų priežiūra, urbanistika ir architektūra, verslo skatinimu ir sąlygų verslo plėtrai sudarymu.