Kaune garsus motociklų entuziastas A. Zadorožnyj buvo vienas iš tų, kurie 2012 gegužės 17 dieną buvo Kedžių namų kieme Garliavoje, kai vyko Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros paėmimas iš tuometinės mergaitės laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų.

Iki šiol už teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą keliolika asmenų buvo nubausti 350-400 Lt baudomis. Kol kas teisiamasis procesas nebaigtas A. Zadorožnyj ir Evelinos Paltanavičiūtės–Matjošaitienės atžvilgiu. Pastaroji teismo buvo išteisinta, tačiau policija sprendimą apskundė.

Trečiadienį baigiamųjų kalbų metu, A. Zadorožnyj teigė, kad jokio teisės pažeidimo neįvykdė. Kiek anksčiau kauniečio atžvilgiu buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas. Dabar policija teismui siūlo „savo nuožiūra A. Zadorožnyj skirti baudą“.

Pagal iškeltą administracinę bylą, numatyta 300-500 Lt bauda arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

Teismas savo verdiktą skelbs gruodžio pradžioje.

Kaltę neigia

Trečiadienį A. Zadorožnyj sekundžių tikslumu prisiminė garsiuosius praėjusių metų Garliavos įvykius. Kaunietis pagal vaizdo įrašus nustatė tikslius laikus, kada į kiemą įžengė antstolė Sonata Vaicekauskienė, kada buvo pradėta giedoti „Tautiška giesmė“, kada buvo sulaikytas pirmasis asmuo ir t.t.

Pats A. Zadorožnyj trečiadienį teisme dar kartą išreiškė poziciją, kad niekam netrukdė.

“Jokio administracinės teisės pažeidimo nepadariau“, - teisme sakė A. Zadorožnyj.

Šturmo metu A. Zadorožnyj buvo pareigūnų išvesdintas už Kedžių kiemo tvoros, o netrukus – sulaikytas.

A. Zadorožnyj apskaičiavo, kad išklausyti policijos reikalvimų ir pasišalinti iš kiemo turėjo 12 sekundžių laiko tarpą.

„Per tokį laiką neįmanoma išklausyti pareigūnų ir pasišalinti“, - teisme kalbėjo kaunietis.

Tuo tarpu policijos atstovai tikino, kad A. Zadorožnyj pareigūnai kelis kartus reikalavo atsitraukti nuo namo.