Kaip pranešė Lietuvos televizijos naujienos, P.Milašauskui ir Rimui Mikaliūkščiui taip pat bus grąžinti konfiskuoti medžiokliniai šautuvai.

Praėjusių metų spalio 19-ąją P.Milašauską ir tris jo pavaldinius, nelegaliai medžiojusius iš tarnybinio VTF visureigio "Hyundai Terracan", apie vidurnaktį Ignalinos rajone, "Padysnio" medžiotojų būrelio medžioklės plotuose šalia Šiūlėnų kaimo sulaikė aplinkosaugos pareigūnai.

Visureigyje aplinkosaugininkai rado tris stirnas, kurios buvo nušautos neleidžiamu būdu - pasišviečiant prožektoriumi.

P.Milašauskui už brakonieriavimą aplinkosaugininkai skyrė 1,25 tūkst. litų baudą ir konfiskavo ginklą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija praėjusių metų gruodžio 15 dieną priėmė sprendimą, jog brakonieriauti tarnybiniu automobiliu vykęs VTF generalinis direktorius P.Milašauskas įsivėlė į viešųjų ir privačių interesų konfliktą. Šį VTEK sprendimą P.Milašauskas sausį apskundė teismui.

Valstybės ir savivaldybių turto privatizavimu užsiimančio Valstybės turto fondo (VTF) vadovą Povilą Milašauską valdyba už tarnybinio automobilio panaudojimą ne darbo tikslais nubaudė papeikimu.

46 metų P.Milašauskas Valstybės turto fondui vadovauja nuo 2000-ųjų lapkričio, kai į šias pareigas jį premjero teikimu paskyrė fondo valdyba.