R.Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, kitą dieną teismas jam skyrė 20 parų trukmės suėmimą. Iš viso verslininkas už grotų jau praleido 12 parų. Apygardos teismo sprendimas bus galutinis ir neskundžiamas.

Advokatas Romualdas Mikliušas žurnalistams sakė iki šiol manantis, kad jo klientui suėmimas buvo paskirtas nepagrįstai.

„Jau esu minėjęs, kad suėmimas iš esmės buvo skirtas vienu pagrindu – kad mano ginamais bėgs ir slėpsis. Aš tikrau nemanau, kad žmogus su tokia socialine padėtimi gali bėgti ir slėptis“, – yra sakęs R.Mikliušas. Jis sakė prašęs teismo skirti R.Kurlianskiui nenustatyto dydžio piniginį užstatą, ar paso paėmimą arba namų areštą.

Tuo metu prokuroras Justas Laucius sako, kad proporcingumo principas tiriant sunkius nusikaltimus ir skiriant kardomąsias priemones nebuvo pažeistas, žmogaus laisvės gerbimo taisyklė taip pat nepažeista.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad R.Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį. Verslininkas kaltės nepripažįsta.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.