Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, Vilniaus apylinkės teismas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidžiant nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles ir tarnybos pareigų neatlikimo pripažino kalta N. B. ir skyrė jai galutinę trejų metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

Buvusiai sporto klubo direktorei skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ji turės sumokėti daugiau kaip 900 eurų.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų rugsėjį, kai Vilniuje Kareivių gatvėje esančiame sporto klube „Impuls“ po pirmosios plaukimo treniruotės nuskendo 7-erių metų berniukas.

Tyrimą organizavo Vilniaus apygardos prokuratūra, jį atliko Vilniaus policijos kriminalistai.

Teismas nurodė, kad tuometė sporto klubo vadovė nesilaikė sporto klubo vidaus teisės aktuose nustatytų reikalavimų.

Juose buvo numatyta galimybė tėvams palydėti nepilnamečius vaikus į treniruotę baseine ir ją stebėti, o po treniruotės padėti vaikams nusiprausti ir persirengti.

„Pradėjusi neleisti tėvų, kurių vaikai treniruojasi, į baseino zoną, ji nenustatė, kas atsakingas už vaikų priežiūrą prieš treniruotę bei po jos. Sudarydama jai pavaldžių darbuotojų darbo grafiką, tą lemtingą dieną N. B. vieną plaukimo instruktorę paskyrė budėti ir kaip baseino prižiūrėtoją, neatsižvelgdama į tai, kad ji negalės tinkamai stebėti baseino lankytojų bei užtikrinti jų saugumo tuo pačiu metu vesdama grupinę vaikų treniruotę“, – nurodė prokuratūra.

Teismas konstatavo, kad tuometei klubo vadovei netinkamai atlikus savo pareigas bei neužtikrinus plaukimo treniruotes lankančių vaikų saugumo, be tinkamos priežiūros liko mažametis berniukas.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)