Teismui skundą pateikęs ir palankų atsakymą gavęs S. Buškevičius DELFI teigė, kad to nesitikėjo. „Nelabai tikėjausi kad teismas priims, daviau gal penkis procentus, gal keturis. Nes visur teismas atmetinėjo prieš tai“, – tvirtino S. Buškevičius.

Jis tvirtino, kad savivaldybės veiksmai esą sukėlė nesantaiką ir sukiršino visuomenę. „Tai sukėlė nesantaiką tarp lietuvių ir žydų, – teigė S. Buškevičius. – Jau kelis mėnesius vyksta baisus susipriešinimas.“

„Kai tik savivaldybė priėmė sprendimą pakeisti Kazio Škirpos alėjos pavadinimą, kreipiausi į Vyriausybės atstovą dėl tokio neteisėto veiksmo ir juridiškai tai įrodinėjau, kad yra neteisėta. Aišku, kreipiausi dėl to, kad tai antivalstybinis, antitautinis veiksmas“, – tvirtino S. Buškevičius ir teigė, kad esą K. Škirpa yra neteisingai apšmeižtas.

„Škirpa buvo visą laiką laikomas Maskvos priešu numeris vienas“, – tvirtino S. Buškevičius.

S. Buškevičius tvirtino, kad tai, jog skundas yra priimtas ir prasidės veiksmai – jau yra pergalė. „Tai didžiulė pergalė, nors kaip ji baigsis – niekas nežino. Bet tai jau yra pergalė. Šimašius per anksti pradėjo girtis, kad viskas gerai. Prašau“, – kalbėjo S. Buškevičius.

DELFI primena, kad Vilniaus savivaldybės sprendimai nuimti Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai skirtą atminimo lentą ir pakeisti Kazio Škirpos alėjos pavadinimą, sukėlė dalies visuomenės nepasitenkinimą.

Jau kelis kartus dėl tokio savivaldybės sprendimo buvo rengiami mitingai. „Kaip patriotas aš laikau savo pareiga kovoti dėl mūsų patriotinių dalykų“, – tvirtino S. Buškevičius.

Ant Vrublevskių bibliotekos sienos neseniai, antrojo mitingo metu, vėl buvo pakabinta Generolui Vėtrai skirta atminimo lenta. Tiesa, šį kartą ne savivaldybės iniciatyva.