A.Romanovskis buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų tiriant korupcinio pobūdžio veikas nusikaltimų valstybės tarnybai, nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams baudžiamojoje byloje. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje organizuoja, kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius, dalyvavęs teismo posėdyje, teigė, kad teismas, išnagrinėjęs pateiktą bylos medžiagą ir pasvėręs papildomus argumentus, pripažino, jog pagrindai laikyti suimtą įtariamąjį neišnykę. Leista pratęsti suėmimą aštuonioms dienoms tam, kad per savaitę – iki kito penktadienio būtų galima atlikti būtinus ikiteisminio tymo veiksmus intensyviai dirbant.

Praėjusį trečiadienį Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs A.Romanovskio gynėjo skundą dėl suėmimo, pripažino, kad prokuratūros pateiktoje bylos medžiagoje pakanka duomenų įtariamajam skirti tokią kardomąją priemonę, ir ji buvo skirta teisėtai ir pagrįstai, todėl buvo priėmęs nutartį skundą atmesti.

Apeliacinės instancijos teismo nuomone, Panevėžio miesto apylinkės teismas savo nutartyje pakankamai pagrindė ir motyvavo A.Romanovskiui skirtą suėmimą, nustatęs, jog įtariamasis gali trukdyti procesui ar paveikti liudytojus, įtariamuosius, nukentėjusiuosius ar kitus asmenis.