P. Samochovui 1300 litų bauda už neatvykimą į posėdį buvo skirta rugsėjo 10 d., rugsėjo 21 d. liudytojas šį teismo sprendimą apskundė ir prašė bausmę jam panaikinti.

P. Samochovas savo prašyme teisinosi esąs menko išsilavinimo ir tiesiog supainiojęs teismo posėdžių datas ir dėl to neatvykęs. Pasak liudytojo, jis gyvena skurdžiai, ir tokia bauda jam būtų buvusi labai skaudi. Su Darbo partija liudytojas teigė nieko bendro neturįs jau penkerius metus ir jo neatvykimas su bylos procesu nesusijęs. Teismą tokia liudytojo argumentacija patenkino.

Prokuroras Saulius Verseckas trečiadienio rytą vykusiame teismo posėdyje sakė, kad datų supainiojimas nėra pateisinama priežastis neatvykti liudyti. Vis dėlto, nesant pagrindo teigti, kad liudytojas tai padarė tyčia, jis teigė siūląs baudą sumažinti iki minimalios - 2 MGL, arba 260 litų, baudos.

"Vienas liudytojas iš daugelio. Tai nėra liudytojas, be kurio byla nebūtų išnagrinėta, jo liudijimas atitinkamai padėtų patikrinti tam tikras faktines aplinkybes", - žurnalistams po posėdžio liudytojo reikšmę procesui apibūdino prokuroras.

Prokuroro teigimu, iš viso Darbo partijos byloje turėtų liudyti apie 300 liudytojų, iš jų tai jau padarė maždaug šimtas.

Teismo sprendimas gali būti apskųstas per 7 dienas.

ELTA primena, kad Darbo partija yra kaltinama sistemingai vedusi dvigubą buhalterinę apskaitą, dėl ko esą neįmanoma tiksliai nustatyti šios partijos finansinių įsipareigojimų vykdymo ir struktūros 2004-2006 m.

Taip pat prokuratūra skelbė, kad nežinodama apie šią dvigubą buhalterinę apskaitą Vyriausioji rinkimų komisija Darbo partijai neteisėtai skyrė beveik 5 mln. litų dotacijų.

Prokurorų duomenimis, iš viso 2004-2006 m. nuslėpta apie 25 mln. litų. Nuslėptos lėšos buvo naudojamos neoficialiems darbo užmokesčiams, TEO sąskaitoms apmokėti, renginių organizavimui, pasiruošimui rinkimams ir t. t.

Kaltinimai buvo pateikti ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui, ir kai kuriems asmenims.

Senaties terminas šioje byloje sueina 2014 m.

Bylos nagrinėjimas rugsėjo 7 d. buvo atnaujintas po vasaros pertraukos.