Apeliacinis teismas rugsėjo 15 dieną patenkino savivaldybės prašymu panaikino laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis konkursas buvo sustabdytas ir kurias liepą pritaikė Panevėžio apygardos teismas.

Bylą teisme inicijavusios Palūšės bendruomenės pirmininkas Arvydas Gaidelis BNS teigė, jog kaimo gyventojų netenkino konkurso sąlygos, pagal kurias jo laimėtojas ant ežero kranto turėjo pastatyti tris laikinus medinius statinius: „Šitie statiniai labai darkytų bendrą vaizdą ir vaizdą į ežerą“.

Bendruomenė teismams teigė ginanti viešąjį, o planuojami statiniai nėra būtini, nes prie ežero jau yra vandens inventoriaus sandėliai.

Tuo metu savivaldybė teigė, jog konkursu siekiama nustatyti aiškias taisykles inventorių nuomojantiems asmenims, nes iki šiol tai daroma neteisėtai. Anot jos, laikinus statinius būtų galima pašalinti, jei būtų patenkintas bendruomenės ieškinys.

Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė BNS teigė, jog dėl teismo sprendimo savivaldybė negalėjo pasirašyti sutarties su konkurso laimėtoju.

Palūšės kaimo ieškinį Panevėžio apygardos teismas iš esmės turėtų pradėti nagrinėti spalio 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją