Tokį sprendimą Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė balandžio 2 dieną gavęs LRTK prašymą, kuriame nurodoma, kad „RTR planeta“ kovo 2-ąją parodyta informacine laida „Savaitės žinos“ apie įvykius Kryme buvo kurstoma tautinė nesantaika, skatinami kariniai veiksmai.

Kaip BNS sakė VADT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, teismas pripažino, kad LRTK pateikti įrodymai besąlygiškai patvirtina, jog minėtoje laidoje skleidžiama informacija kurstė smurtinius veiksmus prieš taikius Ukrainos žmones, pateisino karinę intervenciją į Ukrainą, kvestionavo Ukrainos valdžios legitimumą, buvo vienašališka, tendencinga ir galbūt kurstanti nesantaiką.

„Tuo buvo pažeistos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos, todėl teismas mano, kad komisijos sprendimas yra teisėtas, pagrįstas ir jį sankcionavo“, - sakė S.Baltaduonė.

Praėjusią savaitę komisija nusprendė apie „PBK Lithuania“ pakartotinius pažeidimus (dėl laidoje „Laikas“ paskleistos informacijos) informuoti Latvijos transliuotojų priežiūros institucijas.

Kovo 21 dieną teismas taip pat patenkino LRTK prašymą trims mėnesiams apriboti televizijos kanalo „NTV mir Lithuania“ retransliacijas dėl dokumentinio filmo „Pasmerktieji. Spąstai grupei „Alfa“ dėl melagingos informacijos apie sovietų agresiją Lietuvoje Sausio 13-ąją.

Analogišką LRTK sprendimą trims mėnesiams apriboti „PBK Lithuania“ retransliacijas teismas buvo priėmęs 2013 metų spalio 14-ąją. Tuomet LRTK prašė televiziją nubausti dėl propagandinės laidos „Įstatymas ir žmogus“, kurioje taip pat iškraipyti Sausio 13-osios faktai.

Dėl visų minėtų pažeidimų LRTK yra nusprendusi kreiptis į Europos Komisiją, kuri turėtų spręsti, kaip toliau elgtis su šiais kanalais.