G. Ruseckas yra kaltinamas 2018 metais susitaręs su kitu advokatu Drąsučiu Zagrecku, kad šis už 22 tūkst. eurų kyšį paveiks Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją.

Įtariama, kad G. Ruseckas tikėjosi, jog teisėjas patenkins advokato atstovaujamo ginamojo ir kito nuteistojo apeliacinius skundus bei panaikins Vilniaus apygardos teismo apkaltinamąjį nuosprendį.

2018-ųjų pavasarį priimtu Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu iš viso keturi asmenys buvo nuteisti dėl dokumentų klastojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir turto iššvaistymo. Jiems skirtos baudos arba lygtinės laisvės atėmimo bausmės. Teismas iš vieno nuteistųjų taip pat konfiskavo beveik pusės milijono eurų vertės turto.

Nuteistieji šį nuosprendį apskundė Apeliaciniam teismui, bylą nagrinėjančiai kolegijai tuomet pradėjo vadovauti teisėjas Kęstutis Jucys. Tačiau K. Jucys pernai rugpjūtį pasitraukė iš teisėjo pareigų savo noru, byloje jį pakeitė teisėjas Aloyzas Kruopys, tačiau ir šis teisėjas šį rugsėjį pasitraukė iš savo pareigų.

Anksčiau skelbta, kad K. Juciui ir A. Kruopiui didelės apimties ikiteisminiame tyrime buvo suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Kitame bylos epizode, G. Ruseckas, manoma, susitarė su D. Zagrecku, kad šis už tūkstančio eurų kyšį paveiks Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką.

Ikiteisminiame tyrime nustatyta, kad už šiuos pinigus D. Zagreckas galėjo pažadėti paveikti pirmininką, kad jis apeliacinio skundo nagrinėjimui paskirtų norimą teisėją ir taip pažeistų nustatytą tvarką.

D. Zagreckas šių metų vasarą nuo baudžiamosios atsakomybės teisėsaugos buvo atleistas, nes bendradarbiavo ir padėjo atskleisti kitų organizuotos grupės narių vykdytas korupcines veikas.

Ši baudžiamoji byla buvo atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis. Ją nagrinėti Panevėžio teismui liepos mėnesį paskyrė Lietuvos apeliacinis teismas.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tarp jų – šešiems advokatams. Tiriama daugiau nei 110 nusikaltimų.

Per daugiau nei pusantrų metų nuo ikiteisminio tyrimo pradžios teismams buvo perduota dešimt baudžiamųjų bylų. Šeši asmenys jose jau pripažinti kaltais, kitų asmenų atžvilgiu teisminis nagrinėjimas tebevyksta.