A. Jočys lieka pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo. Jis privalės sumokėti teismo skirtą 4895 eurų baudą. Taip pat iš nuteistojo bus konfiskuoti daugiau nei 3864 eurai, įgyti uždraustos veikos metu – tiek kainavo neteisėtai nuteistojo įgytas vandens gręžinys, pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, būdamas įtakingu valdininku, 2012 metų pavasarį A. Jočys iš Rokiškio rajono savivaldybės paskelbtą konkursą laimėjusios bendrovės vadovo reikalavo, o vėliau ir paėmė kyšį.

Šiuo metu „darbietis“ A. Jočys eina Rokiškio rajono savivaldybės tarybos nario pareigas. Įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, Vyriausioji rinkimų komisija spręs dėl jo įgaliojimų nutraukimo. Nuosprendis įsiteisėjo po Panevėžio apygardos teismo sprendimo.

„Čia ne paskutinė instancija – būtinai skųsiu Aukščiausiajam Teismui“, – BNS sakė A. Jočys.

Panevėžio apygardos teismo verdiktas nėra galutinis – per tris mėnesius šalys gali rašyti skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

57 metų A. Jočys nuteistas už tai, kad būdamas Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, suklastojo oficialius bendrovių apskaitos dokumentus ir tiesiogiai priėmė iš Rokiškio rajono savivaldybės viešojo pirkimo konkursą laimėjusios bendrovės interesams atstovavusio direktoriaus E.B. 13 tūkst. 344 litų (3864 eurų) vertės kyšį paslaugomis ir darbais už įrengtą vandens gręžinį jo sodyboje.

Už tai, kad savivaldybė be trukdžių ir nevėluodama atsiskaitytų su bendrove už suteiktas paslaugas, tuometinio administracijos direktoriaus sodyboje Rokiškio rajone minėta bendrovė įrengė vandens gręžinį.

Jo įrengimas kainavo 3864 eurus, tačiau A. Jočys pinigų už paslaugas ir įrengimus nesumokėjo. Negana to, jo prašymu bendrovės vadovas susitarė su kita ta pačia veikla užsiimančia įmone ir visi vandens gręžinio įrengimo dokumentai buvo surašyti taip, tarsi darbus atliko pastaroji, o ne savivaldybės konkursą laimėjusi bendrovė. Suklastotuose dokumentuose nurodoma, kad A. Jočys sumokėjo už darbus.

Manoma, kad tokiu būdu bandyta išvengti įtarimų dėl kyšininkavimo ir valdininko sąsajų su savivaldybės konkursą laimėjusia įmone.